Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Bentley ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει στην παραγωγή το προ-πολεμικό μοντέλο της, το Blower. Πιο συγκεκριμένα, την δεκαετία του ’20 ο sir Tim Birkin είχε κατασκευάσει τέσσερις Bentley Blower 4.5-liter και η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει πλέον να κατασκευάζει τα 12 νέα Blower.

Για να το κάνει αυτό, οι μηχανικοί της Bentley έπρεπε πρώτα να αποσυναρμολογήσουν το Blower του 1929 με αριθμό πλαισίου #HB3403, να σκανάρουν τρισδιάστατα όλα τα μέρη του προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό μοντέλο και έπειτα να κατασκευάσουν τα 12 νέα αυτοκίνητα με χρήση καλουπιών και εργαλείων της εποχής της δεκαετίας του 1920.

Διάβασε επίσης

Ο Ralph Lauren και άλλοι συλλέκτες παραπονέθηκαν στην Bentley για τα 12 νέα Blower

Την κατασκευή των 12 νέων αυτοκινήτων την έχει αναλάβει το τμήμα Mulliner, το οποίο θα χρειαστεί 2 χρόνια για την ολοκλήρωση της κατασκευής τους. Και τα 12 αυτοκίνητα θα είναι πανομοιότυπα με το πρωτότυπο, με ελάχιστες αλλαγές που υπαγορεύονται από τους σύγχρονους κανονισμούς ασφαλείας. Μηχανικά θα φορούν τον κομπρεσοράτο 4.398 κ.εκ κινητήρα απόδοσης 240 ίππων στις 4.200 σ.α.λ.

Η τιμή τους δεν ανακοινώθηκε, αλλά είναι δεδομένο πως αυτή θα είναι αρκετά τσουχτερή και δεν θα προκαλούσε εντύπωση εάν είναι και επταψήφια.