Η Bentley παρουσιάζει την ανανεωμένη Bentayga Speed που όπως και η ανανεωμένη Bentayga, έτσι και αυτή αποκτά νέα φωτιστικά σώματα, με τα πίσω να μοιάζουν αρκετά με αυτά της Continental GT, ενώ υπάρχουν ελαφρώς επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, μεγαλύτερη γρίλια, νέες απολήξεις, νέες ζάντες 22″ και νέα εξωτερικά χρώματα.

Το πίσω μετατρόχιο έχει αυξηθεί κατά 2 εκατοστά και στο εσωτερικό συναντάμε νέα 10,9″ οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, νέοι αεραγωγοί, carbon διακοσμητικά, νέο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων, νέο head-up display, νέα καθίσματα, νέα πάνελ στις πόρτες, ένα Breitling ρολόι στο κέντρο του ταμπλό, όπως επίσης νέα αλουμινένια διακοσμητικά.

Μηχανικά φορά τον 6,0-λιτρο twin-turbo W12 κινητήρα απόδοσης 635 ίππων και 900 Nm ροπής. Το -βάρους 2.440 κιλών- αυτοκίνητο θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 306 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει τέσσερα προγράμματα οδήγησης, το Comfort, το Bentley, το Sport και το Custom. Στο Sport mode, η απόκριση του κινητήρα και του 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, καθώς και η ανάρτηση ρυθμίζονται ανάλογα για πιο δυναμική και επιθετική οδήγηση.

Η Bentayga Speed εφοδιάζεται με κεραμικά φρένα και είναι τα μεγαλύτερα και πιο δυνατά που έχουν μπει ποτέ σε μοντέλο της Bentley. Έχουν μέγιστη ροπή φρεναρίσματος 6.000 Nm και αντέχουν θερμοκρασίες έως 1.000 βαθμούς Κελσίου, ενώ ταυτόχρονα είναι κατά 20 κιλά ελαφρύτερα από τα συμβατικά.