Πριν από μερικές ημέρες είδαμε για πρώτη φορά ένα καμουφλαρισμένο Toyota GR86 να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους και αυτές οι renderings φωτογραφίες, που βασίζονται στο αυτοκίνητο των δοκιμών, μας δείχνουν πως θα είναι περίπου ο σχεδιασμός του νέου ιαπωνικού σπορ μοντέλου.

Τα GR86 (όπως θα ονομάζεται πλέον το GT86) και Subaru BRZ θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι του 2021 και παλαιότερα δημοσιεύματα ήθελαν τα νέα GR86 και BRZ να φορούσαν turbo κινητήρα και να βασίζονταν στην TNGA πλατφόρμα της Toyota.

Ωστόσο πιο πρόσφατες αναφορές θέλουν τα μοντέλα να βασίζονται σε μια τροποποιημένη έκδοση του τρέχοντος πλαισίου και θα φορούν την ατμοσφαιρική έκδοση του FA24 2,4-λίτρων boxer κινητήρα της Subaru.

Ο κινητήρας θα αποδίδει 220 άλογα με 240 Nm ροπής και θα συνδυάζεται τόσο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σύμφωνα με τον Tetsuya Tada, αρχιμηχανικό της Toyota, το νέο GR86 θα έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά από τη νέα Supra και στο εσωτερικό θα συναντάμε καλύτερης ποιότητας υλικά, σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού, όπως επίσης και μεγάλη οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.