Ανήμερα της παρουσίασης του σχεδίου αναδιάρθρωσης της, γνωστό ως “Nissan Next: From A to Z”, η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2021 θα παρουσιάσει 12 νέα μοντέλα, και ανάμεσα σε αυτά θα είναι και το νέο Z.

Ωστόσο πληροφορίες από την Αγγλία έρχονται σε αντίθεση με την παραπάνω εξαγγελία, καθώς αναφέρουν ότι ο αντικαταστάτης του 370Z θα αργήσει λίγο παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, η πηγή αναφέρει ότι παρουσίαση του θα γίνει μέσα στο 2022, ώστε το λανσάρισμα του να γίνει στις αρχές του 2023.

Το νέο Z είναι πιθανό να ονομαστεί 400Z και αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από το 240Z, κυρίως στο μπροστινό του μέρος, ενώ το συνολικό σχήμα και μέγεθος θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο σε σύγκριση με το 370Z. Το εσωτερικό θα αντλεί στοιχεία από αυτά των Altima και Sentra, έχοντας μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.

Μηχανικά, αν και είναι ακόμα νωρίς για επίσημες πληροφορίες, πιθανότατα θα κινείται από έναν 3,0-λίτρο twin-turbo V6 κινητήρα, απόδοσης 400 ίππων με 475 Nm ροπής, προερχόμενος από τα Infiniti Q50/Q60 400 Red Sport, που θα συνδυάζεται τόσο με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με ένα χειροκίνητο, το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο από την αρχή της κυκλοφορίας του μοντέλου.