Μετά από τέσσερα χρόνια που το Q2 βρίσκεται στην αγορά η Audi παρουσιάζει σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του, που αποκτά νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, νέο διαχύτη, νέες ζάντες από 16″ έως 19″, με το μήκος του να έχει μεγαλώσει κατά μερικά χιλιοστά και πλέον να αγγίζει τα 4,21 μέτρα, ενώ το πλάτος και το ύψος παρέμειναν τα ίδια (1,79 και 1,54 μέτρα αντίστοιχα). Ο συντελεστής οπισθέλκουσας ανέρχεται στα 0,31 Cd (με σπορ ανάρτηση).

Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχουν LED προβολείς (Matrix LED στον πρόσθετο), LED πίσω φωτιστικά σώματα (με δυναμικά φλας στον πρόσθετο εξοπλισμό), με την παλέτα χρωμάτων του Q2 να περιλαμβάνει πέντε νέα χρώματα (Apple green, Manhattan gray, Navarra blue, Arrow gray και Turbo blue). Πολλές διακοσμητικές λεπτομέρειες είναι είτε σε ασημί ή μαύρο είτε βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ υπάρχουν τρεις εκδόσεις για τα διακοσμητικά στο κάτω τμήμα του αμαξώματος: μαύρο στη βασική έκδοση, Manhattan gray στην advanced και χρώμα του αμαξώματος στην S line.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέους αεραγωγούς, νέο επιλογέα ταχυτήτων, κρυφό ατμοσφαιρικό φωτισμό, νέες επενδύσεις και προαιρετικά υπάρχουν διαθέσιμα σπορ καθίσματα, κάθισμα συνοδηγού με ρυθμιζόμενο ύψος, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και βοηθητική θέρμανση, ηλεκτρική πίσω πόρτα και κοτσαδόρος.

Η οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων έχει διαγώνιο 12,3″ και η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 8,3″. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει και το ηχοσύστημα Bang & Olufsen Premium Sound System, με 14 ηχεία και ισχύ 705 watt.

Μηχανικά το ανανεωμένο Q2 εξοπλίζεται με τον 1.5 TFSI κινητήρα με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (COD) και απόδοσης 150 ίππων με 250 Nm ροπής. Επιπλέον θα υπάρχουν 2 TDI και 3 TFSI κινητήρες που θα προστεθούν στην πορεία. Όλοι οι κινητήρες συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6 AP και η τεχνολογία διπλής δόσης AdBlue των κινητήρων ντίζελ ελαχιστοποιεί τις εκπομπές NOx.

Το Q2 με τον 1,5 TFSI διαθέτει στάνταρ χειροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο, με το 7-τάχυτο S tronic να είναι διαθέσιμο προαιρετικά, όπως και το σύστημα τετρακίνησης. Το μοντέλο διαθέτει στάνταρ προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, με το τιμόνι να γίνεται όλο και πιο άμεσο καθώς αυξάνεται η γωνία στροφής. Προαιρετικά, η Audi θα εξοπλίζει το Q2 με σπορ ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά δέκα χιλιοστά.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας το ανανεωμένο Q2 εφοδιάζεται με το Audi pre sense με ραντάρ για να σκανάρει την περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα ή να μειωθεί η σοβαρότητά τους, με σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (στάνταρ αμφότερα) και με άλλα προαιρετικά συστήματα που ανήκουν στα ειδικά πακέτα “Drive”, “Safety” και “Park”.

Το ανανεωμένο Audi Q2 αναμένεται στην Ελλάδα προς το τέλος του έτους, με τις τιμές αναλυτικά να ανακοινώνονται κοντά στην άφιξη του μοντέλου.