Williams Advanced Engineering, Bosch και Xtrac κύριοι προμηθευτές της LMDh κατηγορίας αγωνιστικών

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του χρόνου η ACO (Automobile Club de l’Ouest) και η IMSA (International Motor Sports Association) ανακοίνωσαν τη σύσταση μιας νέας κοινής κατηγορία αγωνιστικών, την LMDh (Le Mans Daytona h). Τα αγωνιστικά αυτής θα μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες αντοχής της Daytona, του Sebring και του Le Mans, ήτοι στα πρωταθλήματα της IMSA και του WEC.

Πρώτη φορά θα τα δούμε να πατάνε -επίσημα- πίστα τον Σεπτέμβριο του 2021, με τα νέα αγωνιστικά να βασίζονται στα πρωτότυπα της κατηγορίας DPi 2.0 του IMSA και των LMP2 και Hypercar του ACO, και το σασί τους θα κατασκευάζεται από τις Dallara, Ligier, Multimatic και Oreca.

Μηχανικά, τα αγωνιστικά θα διαθέτουν υβριδικό KERS σύστημα στον πίσω άξονα και σήμερα έγινε γνωστό ότι η μπαταρία των αγωνιστικών θα είναι της Williams Advanced Engineering (WAE). Η τελευταία θα συνεργαστεί από κοντά με δύο άλλους συνεργάτες, την Bosch και την Xtrac, οι οποίοι θα παρέχουν τον ηλεκτροκινητήρα, τον μετατροπέα (inverter) και το κιβώτιο ταχυτήτων, αντίστοιχα.

Η WAE θα είναι υπεύθυνη για την μπαταρία, τον μετατροπέα DC-DC και το σύστημα διαχείρισης μπαταριών, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να προέρχεται από κάποια αυτοκινητοβιομηχανία. Το κιβώτιο της Xtrac, με κωδική ονομασία P1359, αναπτύχθηκε ειδικά για τη LMDh κατηγορία και διαθέτει μια εγκάρσια διάταξη 7 ταχυτήτων, με ενσωματωμένη κινητήρια μονάδα γεννήτριας (MGU), που κινεί το κιβώτιο ταχυτήτων.

Η μέγιστη συνδυαστική απόδοση που μπορεί να αντέξει το κιβώτιο είναι 585 kW (790 άλογα), με τον κινητήρα να λειτουργεί μεταξύ 6.000 και 10.000 σ.α.λ.

Διάβασε ακόμα

ACO και IMSA αποκάλυψαν λεπτομέρειες των κανονισμών της νέας κατηγορίας LMDh

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WEC: 1-2-3 η Porsche στο Κατάρ

Το απόλυτο έκανε η Porsche στον πρώτο αγώνα της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, με την γερμανική εταιρία να κάνει το 1-2-3 στον αγώνα...

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Οι αντάρτες Χούθι η αιτία της καθυστέρησης των δοκιμών του WEC

Οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι δοκιμές του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής...
Autoblog.gr