Έχουν περάσει τρία ακριβώς χρόνια από την στιγμή που η αμερικάνικη Hennessey -που πλέον ορίζεται ως κατασκευαστής, και όχι ως βελτιωτής- παρουσίασε στην SEMA το Venom F5. Έκτοτε, η εταιρία εξελίσσει το νέο της hypercar, και φαίνεται ότι η τελική έκδοση παραγωγής του είναι πιο κοντά από ποτέ.

1

Πιο συγκεκριμένα, ο John Hennessey μιλώντας στο podcast του επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της Bugatti, Tim Bravo, δήλωσε ότι θα παρουσιάσει το Venom F5 πριν το τέλος του 2020, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει μια ακριβής ημερομηνία.

Ο Hennessey πρόσθεσε ότι η εταιρεία του ήθελε να αποκαλύψει το Venom F5 στο Pebble Beach Concours d’Elegance, τον περασμένο Αύγουστο, αλλά η εκδήλωση ακυρώθηκε, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Προσθέτοντας, ο Hennessey είπε ότι το πρώτο μοντέλο παραγωγής είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και λειτουργικό.

2

Στις αρχές του 2021, η Hennessey θα ξεκινήσει τις δοκιμές, έτσι ώστε αργότερα στο έτος να ξεκινήσει τις παραδόσεις. Η εταιρία σχεδιάζει να βγάλει στην παραγωγή 24 αυτοκίνητα, με τα μισά να πηγαίνουν σε πελάτες της στην Αμερική και τα υπόλοιπα να πωλούνται σε διεθνείς αγορές.

3

Στόχος του Hennessey είναι το ορόσημο των 500 χλμ/ώρα, και γι’αυτό πάνω στο carbon πλαίσιο του Venom F5 θα κουμπώσει ένας twin-turbo V8 κινητήρα, που ονομάζεται “Fury”. Αυτός έχει χωρητικότητα 7,6-λίτρων και είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και χάλυβα. Στις δοκιμές που έχουν γίνει για την εξέλιξη του, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η απόδοση του έφτασε του 1.817 ίππους (ή 1.840 μετρικούς ίππους), με τη ροπή να αγγίζει τα 1.617 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Αυτά τα νούμερα τον καθιστούν τον δυνατότερο κινητήρα εσωτερικής καύσης που συναντάμε σε κάποιο αυτοκίνητο παραγωγής.