Αυτό είναι το νέο Subaru BRZ

Σχετικά άρθρα

Σήμερα, στις 16:00 ώρα Ελλάδας η Subaru θα παρουσιάσει το νέο BRZ, αλλά μόλις διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες από το επίσημο press kit του μοντέλου. Από αυτές διακρίνουμε ότι το νέο sport coupe της ιαπωνικής εταιρία διατηρεί τις αναλογίες του προηγούμενου μοντέλου, με τον σχεδιασμό του εμπρός και πίσω μέρους να είναι εντελώς καινούριος.

Ανανέωση

Επίσημο: Νέο Subaru BRZ με 228 άλογα

Παρατηρώντας το προφίλ οι αλλαγές δεν είναι πολλές αλλαγές, και περιορίζονται στα αεριζόμενα εμπρός φτερά, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης που δημιουργείται εντός των θόλων των τροχών.

Το μοντέλο που δεν θα πωλείται στην Ευρώπη, θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση του τρέχοντος πλαισίου και θα φορά την ατμοσφαιρική έκδοση του FA24 2,4-λίτρων boxer κινητήρα της Subaru.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αυτός θα αποδίδει 220 άλογα με 240 Nm ροπής και θα συνδυάζεται τόσο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το βάρος του αυτοκινήτου να είναι στα 1,292 κιλά.

Να θυμίσω πως ο ίδιος κινητήρας προσφέρεται και σε υπερτοφοδοτούμενη έκδοση (FA 24F) σε άλλα μοντέλα της εταιρίας, με άμεσο ψεκασμό, αλουμινένιο μπλοκ και κεφαλή, και απόδοση 264 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και 376 Nm ροπή στις 2.000 σ.α.λ.

Ωστόσο ίσως υπάρχει θέμα από πλευράς χώρου στο BRZ, καθώς ο κινητήρας του είναι τοποθετημένος πολύ χαμηλά, με το επιπλέον βάρος της υπερτοφοδότησης να επηρεάσει την κατανομή των μαζών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Subaru καταργεί το Legacy στις ΗΠΑ

Η Subaru Αμερικής έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του Legacy την άνοιξη του 2025, όταν και θα φτάσει στο τέλος του MY2025...

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

Συνεργασία Subaru και Panasonic για προμήθεια μπαταριών

Στις 31 Ιουλίου του 2023 η Subaru και η Panasonic Energy ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την οικοδόμηση μιας μεσο-μακροπρόθεσμης συνεργασίας για να...