Σήμερα, στις 16:00 ώρα Ελλάδας η Subaru θα παρουσιάσει το νέο BRZ, αλλά μόλις διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες από το επίσημο press kit του μοντέλου. Από αυτές διακρίνουμε ότι το νέο sport coupe της ιαπωνικής εταιρία διατηρεί τις αναλογίες του προηγούμενου μοντέλου, με τον σχεδιασμό του εμπρός και πίσω μέρους να είναι εντελώς καινούριος.

1Ανανέωση

Επίσημο: Νέο Subaru BRZ με 228 άλογα

Παρατηρώντας το προφίλ οι αλλαγές δεν είναι πολλές αλλαγές, και περιορίζονται στα αεριζόμενα εμπρός φτερά, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης που δημιουργείται εντός των θόλων των τροχών.

2

Το μοντέλο που δεν θα πωλείται στην Ευρώπη, θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση του τρέχοντος πλαισίου και θα φορά την ατμοσφαιρική έκδοση του FA24 2,4-λίτρων boxer κινητήρα της Subaru.

3

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αυτός θα αποδίδει 220 άλογα με 240 Nm ροπής και θα συνδυάζεται τόσο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το βάρος του αυτοκινήτου να είναι στα 1,292 κιλά.

4

Να θυμίσω πως ο ίδιος κινητήρας προσφέρεται και σε υπερτοφοδοτούμενη έκδοση (FA 24F) σε άλλα μοντέλα της εταιρίας, με άμεσο ψεκασμό, αλουμινένιο μπλοκ και κεφαλή, και απόδοση 264 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και 376 Nm ροπή στις 2.000 σ.α.λ.

5

Ωστόσο ίσως υπάρχει θέμα από πλευράς χώρου στο BRZ, καθώς ο κινητήρας του είναι τοποθετημένος πολύ χαμηλά, με το επιπλέον βάρος της υπερτοφοδότησης να επηρεάσει την κατανομή των μαζών.