To Morgan 3 Wheeler P101 edition αποτελεί το κύκνειο άσμα του μοντέλου

Σχετικά άρθρα

Τον Φεβρουάριο του 2011 η Morgan αναβίωσε έναν θρύλο μετά από 58 χρόνια, βγάζοντας στην παραγωγή το νέο 3-Wheeler, με το παλιό Three Wheeler να κατασκευαζόταν από το 1909 έως το 1953.

Το μοντέλο αποδείχθηκε τεράστια εμπορική επιτυχία για την μικρή βρετανική εταιρία, καθώς κάποια στιγμή το 2014 η Morgan κατασκεύαζε 500 περίπου αυτοκίνητα κάθε χρόνο, που αντιπροσώπευαν σχεδόν το 50% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων της εταιρίας. Η ζήτηση του είναι τόσο μεγάλη, που το μικρό εργοστάσιο στο Worcestershire την καλύπτει οριακά, με την λίστα αναμονής να φτάνει κάποιους μήνες.

Στα μέσα του κύκλου ζωής του, η Morgan παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού 3 Wheeler, σχεδιάζοντας να ξεκινήσει τις πωλήσεις του από το καλοκαίρι του 2016. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν κατέστη εφικτό, με τα σχέδια της μικρής βρετανικής εταιρίας να αλλάζουν τον Οκτώβριο του 2018, όταν και ανακοινώθηκε από τον γενικό διευθυντή της, Steve Morris, ότι το EV3 τελικά είναι “νεκρό”, καθώς ο προμηθευτής των ηλεκτρικών κινητήρων δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο project και να παραδώσει τα συμφωνημένα.

Με τον κύκλο ζωής του 3 Wheeler να φτάνει στο τέλος του, η Morgan παρουσίασε σήμερα την P101 έκδοση, που αποτελεί το κύκνειο άσμα του. Το P101 σημαίνει το Project 101, και αποτελεί το εσωτερικό όνομα που δόθηκε στο project για την αναβίωση του 3 Wheeler όταν ξεκίνησε η ανάπτυξη πριν από μια δεκαετία. Η παραγωγή του 3 Wheeler P101 edition θα περιοριστεί σε 33 μονάδες και ο σχεδιασμός του ανατέθηκε στα τμήματα σχεδιασμού και μηχανολογίας της Morgan, για να εορταστεί η επιτυχία του μοντέλου σε όλη την παραγωγή του.

Η Morgan θα σταματήσει την παραγωγή του 3 Wheeler το 2021, όταν και θα ολοκληρωθεί η έγκριση τύπου του V-Twin κινητήρα της S&S. Αυτός αποδίδει 115 άλογα και συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων της Mazda, που διαθέτει και όπισθεν με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω τροχό, μέσω ιμάντα. Το όχημα ζυγίζει 500 κιλά και τα 0-96 χλμ/ώρα έρχονται σε 4,5 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 185 χλμ/ώρα.

Η παραγωγή του 3 Wheeler P101 edition ξεκινά άμεσα, με την τιμή του να ορίζεται στις £45.000 (€50.240) χωρίς τους φόρους, με την Morgan να αναφέρει ότι το 3 Wheeler θα επιστρέψει μετά από ένα διάλειμμα στην παραγωγή το 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Morgan Plus Four

Την facelift έκδοση του Plus Four παρουσίασε η Morgan, με το ρετρό βρετανικό roadster να φέρει νέα LED φωτιστικά σώματα μπροστά-πίσω, νέο splitter, νέους...

Η Morgan συνεργάζεται με την Pininfarina για ένα ειδικό coachbuilt μοντέλο

Η Morgan ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τον ιταλικό οίκο σχεδιασμού Pininfarina, ώστε να παρουσιάσει ένα ειδικό μοντέλο το οποίο πιθανότατα θα λανσαριστεί στα τέλη...

Η Morgan επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες με το λανσάρισμα του Super 3

Η Morgan ανακοινώνει σήμερα το λανσάρισμα του Super 3 στις Ηνωμένες Πολιτείες, που σηματοδοτεί την επιστροφή της μικρής βρετανικής εταιρίας στη χώρα. Το Super 3...