Ο Carlos Ghosn ρωτά γιατί οι Ιάπωνες δεν τον ερευνούν στον Λίβανο

Σχετικά άρθρα

Ο Carlos Ghosn δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ότι ομάδα Γάλλων ανακριτών θα ταξιδέψει στη Βηρυτό για ορισμένες νομικές υποθέσεις του στη Γαλλία και απορεί γιατί δεν κάνουν το ίδιο πράγμα και οι Ιάπωνες.

Ο Ghosn, ο οποίος είναι υπήκοος Λιβάνου, Βραζιλίας και Γαλλίας, έφυγε από την Ιαπωνία μέσω μιας κινηματογραφικής απόδρασης στα τέλη του 2019, φτάνοντας στον Λίβανο στις 30 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Εκτός από τη δίκη του στην Ιαπωνία, ο 66χρονος επιχειρηματίας αντιμετωπίζει μια σειρά νομικών προκλήσεων στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της φοροδιαφυγής και της φερόμενης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της απάτης και της κατάχρησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ενώ βρισκόταν στο τιμόνι της συμμαχίας Renault-Nissan.

Ο Ghosn είπε ότι υπάρχει ουδετερότητα στον Λίβανο, όπου ζει τον τελευταίο χρόνο, προσθέτοντας ότι οι αρχές του Λιβάνου ζήτησαν από τους Ιάπωνες αξιωματούχους να στείλουν τις κατηγορίες εναντίον του, αλλά το Τόκιο αρνήθηκε. Ο Ghosn αναρωτιέται για αυτήν την στάση της Ιαπωνίας, επιμένοντας ότι είναι αθώος και ήταν θύμα του δικαστικού συστήματος της Ιαπωνίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...