Η Τουρκία μποϊκοτάρει την Volkswagen επειδή δεν έχτισε εκεί το νέο της εργοστάσιο

Σχετικά άρθρα

Η τουρκική κυβέρνηση θα αποσύρει τα αυτοκίνητα της Volkswagen από τον στόλο των υπηρεσιακών οχημάτων της, με παρατηρητές να θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιδρά στην ακύρωση της επένδυσής της στην Τουρκία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της επικριτικής για την τουρκική κυβέρνηση εφημερίδας Sozcu, το προεδρικό γραφείο φέρεται να έδωσε εντολή με εγκύκλιό του προς τα υπουργεία και τις αρχές να αποσύρουν τα αυτοκίνητα της Volkswagen ως υπηρεσιακά. Η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει ένα στόλο άνω των 115.000 οχημάτων.

Η VW αρχικά σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο κοντά στην τουρκική πόλη Manisa, κατασκευάζοντας εκεί τις επόμενες γενιές των Volkswagen Passat και Skoda Superb. Το εργοστάσιο θα δημιουργούσε περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας και η παραγωγή θα ανέρχονταν σε 300.000 οχήματα ετησίως.

Διάβασε ακόμη

Μόλις η VW ακύρωσε το νέο εργοστάσιο, η Τουρκία ξεκίνησε έρευνα κατά των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Τα επενδυτικά σχέδια της VW ήταν επίμαχα στη Γερμανία λόγω των δημοκρατικών ελλειμμάτων στην Τουρκία. Το κρίσιμο γεγονός για την ακύρωση της επένδυσης ήταν η στρατιωτική επιχείρησή της Τουρκίας στη Συρία τον Οκτώβριο του 2019, η οποία επικρίθηκε έντονα διεθνώς. Μετά από αυτό το γεγονός η Volkswagen ανακάλεσε την απόφασή της να επενδύσει στην Τουρκία.

Το σχέδιο ναυάγησε οριστικά το 2020, με την πανδημία του κορωνοϊού να αναφέρεται ως καθοριστικός παράγοντας για την λήψη της απόφασης. Η Volkswagen ανακοίνωσε επισήμως ότι υπό τη σημερινές συνθήκες, δεν είναι αναγκαία η επιπρόσθετη παραγωγή οχημάτων.

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μουσταφά Βαράνκ αντέδρασε τότε με αγανάκτηση:

Γνωρίζαμε ότι μερικοί άνθρωποι δεν ήθελαν πολιτικά αυτήν την επένδυση στην Τουρκία. Εάν μια εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, τότε πρόκειται περί απάτης του επενδυτή εάν οι αποφάσεις του ληφθούν λόγω πολιτικής πίεσης. Η VW εξαπάτησε τους μετόχους της.

Διάβασε επίσης

Τουρκία: Η VW θα χάσει από την ακύρωση του εργοστασίου της

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...