Η Volkswagen ξεκίνησε σήμερα τη παραγωγή του ID.3 και στο εργοστάσιό της στη Δρέσδη. Αυτό είναι το δεύτερο εργοστάσιο της VW που αναλαμβάνει την παραγωγή του ID.3, μετά από αυτό στη πόλη Τσβικάου και το 4ο που κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στην MEB πλατφόρμα (2 στη Γερμανία και 2 στη Κίνα).

Τα τέσσερα αυτά εργοστάσια έχουν μέγιστη παραγωγική ικανότητα μεγαλύτερη των 900.000 αυτοκινήτων ετησίως, με την VW να έχει ξεκινήσει ήδη τις απαιτούμενες εργασίες αναβάθμισης στα εργοστάσιά της σε Έμντεν (Γερμανία), Αννόβερο (Γερμανία) και Τσαττανούγκα (ΗΠΑ), προκειμένου και αυτά να μπορούν να κατασκευάζουν ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασίζονται στη MEB πλατφόρμα.

Στις σχετικές ειδήσεις το Projet Trinity, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που ετοιμάζει η Volkswagen θα κοστίζει περίπου από τις 35.000 ευρώ στη Γερμανία. Η παραγωγή του θα γίνεται στο κύριο εργοστάσιο της εταιρίας στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας και θα κυκλοφορήσει έως το 2025.

Το νέο αυτοκίνητο θα έχει μήκος κάτι μεγαλύτερο από 4 μέτρα, θα διαθέτει συστήματα ημιαυτόνομης τεχνολογίας επιπέδου 2, ενώ θα εξοπλίζεται με συστήματα που θα του επιτρέπουν την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, όταν αυτή γίνει διαθέσιμη.