Συνεργασία VW και Microsoft για την ανάπτυξη λογισμικού αυτόνομης οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Group και Microsoft επεκτείνουν τη συνεργασία τους, ανακοινώνοντας πως μια σύμπραξη για την ανάπτυξη λογισμικών αυτόνομης και διασυνδεδεμένης οδήγησης, διευρύνοντας τη συνεργασία τους στην άυλη πληροφορική (cloud), την οποία άρχισαν το 2018.

Οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν προκειμένου να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα βασισμένη σε τεχνολογία cloud που θα αποτελέσει τη βάση για την εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, καθιστώντας παράλληλα ευκολότερη την ενσωμάτωση της στις νέες γενιές αυτοκινήτων.

Η Volkswagen στοχεύει μέσω της σύμπραξης αυτής σε μια ταχύτερη ανάπτυξη ασφαλών και άνετων υπηρεσιών αυτοκίνησης, με την εταιρία να στηρίζεται στις cloud υπηρεσίες της Microsoft και στη τεχνητή νοημοσύνη.

Οι πρώτες δοκιμές ενός στόλου συνδεδεμένων οχημάτων πρόκειται να πραγματοποιηθούν το 2021 και η μαζική παραγωγή τους προβλέπεται για το 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παρόμοια συμφωνία με την Microsfot ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα και η GM.

Η Volkswagen και η Microsoft συνεργάζονται από το 2018 για την ανάπτυξη του Volkswagen Αutomotive Cloud, μιας πλατφόρμας Cloud για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διασυνδεδεμένων οχημάτων, που επιτρέπει την ταχεία ενσωμάτωση νέων ψηφιακών εφαρμογών και δυνατοτήτων με over the air updates του λογισμικού.

Η επέκταση της συνεργασίας της VW με την Microsoft εκτός από την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογιών cloud με απώτερο σκοπό την αυτόνομη οδήγηση, αποτελεί μέρος του σχεδίου τoυ γερμανικού ομίλου να αυξήσει το ποσοστό ψηφιακών τεχνολογιών που αναπτύσσονται από τον ίδιο, από 10% σήμερα σε 60% έως το 2025 με την επένδυση 27 δισ. ευρώ.

To ήδη υπό εξέλιξη Volkswagen Automotive Cloud θα αρχίσει να εντάσσεται δοκιμαστικά και επιλεκτικά σε μοντέλα της Volkswagen από φέτος με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή από το 2022, ενώ αφού ολοκληρωθεί η εφαρμογή του, θα ακολουθήσει η νέα πλατφόρμα για την αυτόνομη οδήγηση, χωρίς προς το παρόν το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα να είναι σαφές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...
Autoblog.gr