Η Fisker εγκατέλειψε την ανάπτυξη solid-state μπαταριών

Σχετικά άρθρα

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Henrik Fisker έκανε γνωστό πως η εταιρία του εγκατέλειψε τα σχέδιά της για ανάπτυξη μπαταριών τεχνολογίας στερεάς κατάστασης (solid-state), επικαλούμενος την έλλειψη βραχυπρόθεσμης βιωσιμότητάς, μεταξύ άλλων επιπλοκών.

Ο Fisker πρόσθεσε πως θεωρεί ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα κυκλοφορήσουν σε ευρεία παραγωγή σε έξι-επτά χρόνια από σήμερα. Η Toyota ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο πως μέσα στο έτος θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο που θα διαθέτει solid-state μπαταρία και ελπίζει να περάσει στη συγκεκριμένη τεχνολογία στην αγορά έως το 2025.

Ο Fisker επίσης είπε πως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα κατασκευάζει η Foxconn θα βγει στην αγορά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και η εταιρία έχει ως στόχο να κατασκευάζει 250.000 τέτοια ετησίως. Η τιμή του θα είναι μικρότερη από αυτή του Ocean, που στις ΗΠΑ ξεκινά από τις 37.500 δολάρια, αλλά θα εξακολουθεί να θεωρείται premium.

Διάβασε επίσης

Η QuantumScape παρουσιάζει Solid-State μπαταρίες που φορτίζουν έως το 80% σε 15 λεπτά

ΠηγήThe Verge

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η Fisker προετοιμάζεται για πιθανή πτώχευση

Η Fisker προσέλαβε χρηματοοικονομικούς συμβούλους αναδιάρθρωσης από την FTI Consulting και τη δικηγορική εταιρεία Davis Polk, οι οποίοι θα εργαστούν σε μια πιθανή αίτηση...