Η Bugatti παραλίγο να παραιτηθεί για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός πελάτη της Divo

Σχετικά άρθρα

To καλοκαίρι του 2018 η Bugatti παρουσίασε στο Pebble Beach την Divo ή αλλιώς την Chiron με νέο, άκρως αεροδυναμικό σώμα, που στοχεύει στο να παράγει μεγάλα ποσά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, προκειμένου να κάνει τις στροφές, ευθείες.

Αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου, ένας πελάτης της γαλλικής εταιρίας προσέγγισε τους ιθύνοντες ώστε να παραγγείλει την δικιά του. Ωστόσο, θέλησε το αυτοκίνητο του να διαθέτει μια άκρως μοναδική εμφάνιση, που να κάνει το παρουσιαστικό του ακόμα πιο εντυπωσιακό, ώστε να έχει εξέχουσα θέση στην προσωπική του συλλογή.

Αυτό που είχε στο μυαλό του ήταν ένα αυστηρό γεωμετρικό σχέδιο με διαμαντένια σχήματα, πάνω σε ένα μοναδικό κόκκινο μεταλλικό χρώμα, με όνομα “Customer Special Red”. Μπορεί να ακούγεται εύκολη διαδικασία, αλλά στην πραγματικότητα μόνο τέτοια δεν ήταν.

Τα γραφικά σχεδιάστηκαν για να “τρέχουν” από μπροστά προς τα πίσω, ώστε να ταιριάζουν ακριβώς με τη σιλουέτα του hypercar της Bugatti. Πιο συγκεκριμένα, χρειάστηκε ολόκληρη η ομάδα της Bugatti περισσότερο από ενάμιση χρόνο για να ολοκληρώσει το τελικό σχέδιο του εν λόγω αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας δεδομένα από CAD εφαρμογές και αμέτρητες προσομοιώσεις.

Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε ένα εκ των αυτοκινήτων δοκιμών για την απόλυτη ευθυγράμμιση των περίπου 1.600 “διαμαντιών”, προτού αυτά εφαρμοστούν στο αυτοκίνητο του πελάτη. Στην πραγματικότητα, το project αποδείχθηκε απόλυτος εφιάλτης για την εταιρία, και υπήρξε ένα σημείο που το project σχεδόν εγκαταλείφθηκε.

Ο επικεφαλής της εταιρείας του τμήματος χρωμάτων και εξοπλισμού, Jorg Grumer δήλωσε σχετικά:

Λόγω της φύσης του project, όπου εφαρμόστηκε ένα 2D γραφικό σε ένα τρισδιάστατο γλυπτό, και μετά από πολλές αποτυχημένες ιδέες και προσπάθειες να εφαρμόσουμε τα διαμάντια, ήμασταν κοντά στο να τα παρατήσουμε, λέγοντας “δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα του πελάτη”. Ωστόσο, είναι η βαθιά μας πεποίθηση ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε και ότι το κύριο κίνητρο μας πρέπει πάντα να είναι να κάνουμε το αδύνατο δυνατό για τον πελάτη.

Μετά από μια τελική πρόβα, χρησιμοποιώντας ένα άλλο αυτοκίνητο δοκιμών, τελικά οι μηχανικοί εφάρμοσαν το μοτίβο στη Divo. Στη συνέχεια, ελέγχθηκε κάθε διαμάντι για αρκετές ημέρες ώστε να βεβαιωθεί η εταιρία ότι όλα είναι τέλεια. Έπειτα, το αυτοκίνητο υπέστη detailing για να αποκτήσει την λάμψη του, και κάπως έτσι “γεννήθηκε” η Divo “Lady Bug”.

Αυτή, όπως είδες στο συγκεκριμένο video, παραδόθηκε στον πελάτη στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο οποίος έχει στη συλλογή του την μοναδική Vision Gran Turismo, μια Chiron και μια Veyron Vitesse.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr