Χθες, η Alpine F1 Team παρουσίασε το πρώτο της μονοθέσιο, την A521 και σήμερα ο Esteban Ocon βρέθηκε στην πίστα του Silverstone για να κάνει το shakedown του μονοθέσιου, καθώς και να πραγματοποιήσει την μια -εκ των δύο- ημέρα γυρισμάτων που έχει στη διάθεση της η κάθε ομάδα.

Ο 24χρονος Γάλλος συμπλήρωσε 100 χλμ. πίσω από το τιμόνι της A521, και αμέσως μετά δήλωσε:

Ήταν αρκετά διασκεδαστική ημέρα. Πρώτα απ ‘όλα, ήταν ωραίο που μπήκα ξανά στο μονοθέσιο σε μια πίστα όπως το Silverstone, καθώς αυτό είναι πάντα κάτι ιδιαίτερο. Το μονοθέσιο το ένιωσα καλό και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας όπως είχε προγραμματιστεί.

Υπήρξε λίγο καθυστέρηση σήμερα το πρωί με την ομίχλη, αλλά μόλις αυτή καθάρισε, η πίστα ήταν στεγνή και αυτό έκανε το χρόνο στην πίστα πολύ ευχάριστο. Μακάρι να μπορούσα να οδηγήσω για περισσότερα από 100 χιλιόμετρα, αλλά αυτό είναι το όριο και φεύγω από εδώ με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου.

Θέλουμε να το μεταφέρουμε στο Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα, όταν οι συνθήκες θα είναι πιο αντιπροσωπευτικές με τα ελαστικά αγώνων και λίγη ζέστη. Συνολικά, ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα και ανυπομονώ να ανακαλύψω περισσότερα για το μονοθέσιο. Πρέπει να πω, λατρεύω τα νέα χρώματα. Είναι το πιο όμορφο αυτοκίνητο στο grid.