Η Societe des Automobiles Alpine, κοινώς γνωστή ως Alpine, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1955 από τον Jean Redele, πρωτότοκο γιό του Emile Redele, μηχανικού και νικητή του πρώτου Grand Prix de la Sarthe στο Le Mans το 1906, καθώς και πρώτου δοκιμαστή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο των αδελφών Renault, ο οποίος, στη συνέχεια, δημιούργησε την πρώτη έκθεση Renault στη Διέππη.

Ο Jean Redele, κληρονομώντας το ταλέντο του πατέρα του, ήταν ένας νέος με πάθος για τους αγώνες αυτοκινήτου, με αγαπημένο πεδίο δράσης τις Άλπεις. Μετά από συνεχείς νίκες στους αγώνες της εποχής με Renault, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του μάρκα αυτοκινήτων, και είχε δηλώσει:

Απολαμβάνω τόσο να διασχίζω τις Άλπεις με το Renault 4CV μου! Έτσι μου ήρθε η ιδέα να δώσω το όνομα Alpines στα μελλοντικά μου αυτοκίνητα. Ήταν σημαντικό για μένα, οι πελάτες να ζουν την ίδια οδηγική εμπειρία στο τιμόνι του αυτοκινήτου που ήθελα να δημιουργήσω.

Και κάπως έτσι, γεννήθηκε η Alpine. Η γαλλική εταιρία απογειώθηκε από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η αυθεντική A110, εν έτει 1962. Η αυξημένη ζήτηση που ξεπέρασε τις προσδοκίες και τη δυναμική του εργοστασίου του, οδήγησε τον Redele να ζητήσει τη βοήθεια, ώστε να συνεργαστεί με τη Renault. Αυτή η κίνηση άνοιξε μια νέα σελίδα στη ιστορία της, καθώς στις αρχές του 1970 η Alpine βρισκόταν στην κορυφή των ράλι.

Το 1971 η Alpine είχε συνεχή παρουσία στο βάθρο, ενώ κέρδισε το Rally Monte Carlo την ίδια χρονιά, καθώς και το 1973, όταν και έγινε και ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα rally.

Την ίδια χρονιά, το 1973, η Alpine αγοράστηκε από την Renault, με το αγωνιστικό της τμήμα να συγχωνεύεται με τη Renault Sport το 1976. Παράλληλα με την αγωνιστική της δραστηριότητα, το όνομά της συνδέθηκε με τις σπορ εκδόσεις μοντέλων της Renault, όπως του 5 Alpine, αλλά το 1995 σταμάτησε να παράγει αυτοκίνητα.

Όλα τα μοντέλα της ιστορία της δηλώνουν εμφατικά την αγωνιστική τους παρακαταθήκη, τόσο με τη σχεδίαση, όσο και με τις επιδόσεις τους. Η εντυπωσιακή εμφάνισή τους βασίστηκε στην τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στους αγώνες, ενώ μέσα στις απαιτητικές τους συνθήκες εξελίχθηκε. Παράλληλα, τα αυτοκίνητα της Alpine θριάμβευσαν και ως μονοθέσια, στους πιο σκληρούς αγώνες αυτοκινήτου, αλλά και στο rallycross, μια μορφή αγώνων που απαιτεί συνολική αντοχή.

Εξαιτίας των μοντέλων της, η Alpine έχει αρκετά δυναμικό κοινό, το οποίο ζητούσε από την Renault να αναβιώσει την εταιρία. Τον Φεβρουάριο του 2009, η γαλλική εταιρία επιβεβαίωσε ότι είχε σχέδια για την αναβίωση της μάρκας, αλλά αυτά πάγωσαν ως άμεσο αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της ύφεσης 2008-2009.

Ωστόσο τον Μάιο του 2012, διέρρευσαν φωτογραφίες του Renault Alpine A110-50 concept, πριν αυτό κάνει το ντεμπούτο του στο GP του Μονακό της χρονιάς εκείνης, με την εμφάνιση του να βασίζεται στο Renault DeZir, που παρουσιάστηκε το 2010.

Τον Νοέμβριο του 2012 η Renault και η Caterham ανακοίνωσαν τη δημιουργία της κοινοπραξίας Societe des Automobiles Alpine Caterham ή SAAC, με τα δύο μέρη να κατέχουν το 50% αυτής. Στόχος της SAAC ήταν η ανάπτυξη προσιτών σπορ αυτοκινήτων υπό τις επωνυμίες της Alpine (για τη Renault) και της Caterham (για Caterham Cars), τα οποία θα γίνονταν διαθέσιμα από το 2016.

Σε αυτήν τη συνεργασία, η Caterham απέκτησε το 50% της ιδιοκτησίας του εργοστασίου της Διέππης, αλλά τελικά η συνεργασία δεν ευδοκίμησε. Έτσι, στις 10 Ιουνίου του 2014, η Renault ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το μερίδιο της Caterham στη SAAC.

Η Alpine είναι μια μάρκα με σπορ γονίδια. Οι αγώνες είναι στο αίμα της, γι’αυτό και από το 2021 η εργοστασιακή ομάδα της Renault στην Formula 1 μετονομάστηκε σε Alpine F1. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε και την αναβάθμισή της στην κατηγορία LMP1, του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής (WEC), που από φέτος τρέχει υπό τον τίτλο Alpine Endurance Team.

Πρόσφατα, η Alpine ανακοίνωσε τις μακροπρόθεσμες προθέσεις της. Συνολικά, οι δραστηριότητες των Alpine Cars, Renault Sport Cars και Renault Sport Racing ενώθηκαν σε μία οντότητα, κάτω από τη μάρκα της Alpine. Αυτή η νέα επιχειρηματική μονάδα έχει ως στόχο να αποτελέσει μια μάρκα με 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα.