Η Prodrive θα βγάλει έκδοση δρόμου του φετινού αγωνιστικού της για το Dakar

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Δεκέμβριο η ομάδα Bahrain Raid Xtreme (BRX) σε συνεργασία με την Prodrive παρουσίασαν το BRX Hunter T1, ήτοι το όνομα του αγωνιστικού πρωτοτύπου με το οποίο οι Sebastian Loeb και Nani Roma έτρεξαν στο Rally Dakar του 2021.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, καθώς ο Loeb εγκατέλειψε στην 8η ειδική, ενώ ο Roma τερμάτισε στην 5η θέση σχεδόν 3,5 ώρες πίσω από τον νικητή Stephane Peterhansel. Ωστόσο, η Prodrive θα υλοποιήσει τα αρχικά της σχέδια και θα ετοιμάσει την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού της.

Το Prodrive Hunter θα έχει -σε μεγάλο βαθμό- τις ίδιες διαστάσεις, ανάρτηση και δομή με το αγωνιστικό και ο εξωτερικός του σχεδιασμός θα παραμένει σχεδόν άθικτος. Έτσι, το σώμα του θα είναι κατασκευασμένο από carbon, με το μήκος του αγωνιστικού να αγγίζει τα 4,5 μέτρα, ενώ θα έχει ύψος 1,8 μέτρα και μεταξόνιο 2,9 μέτρων. Το εσωτερικό, όμως, θα είναι πιο “γήινο” σε σχέση με το σπαρτιάτικο του αγωνιστικού.

Μηχανικά, το Hunter θα φέρει τον ίδιο 3,5-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα βενζίνης του αγωνιστικού, αλλά η απόδοση του θα φτάνει τα 500 άλογα, και όχι τα 400 άλογα με 700 Nm ροπής, του αγωνιστικού, εξαιτίας των κανονισμών που καλούνται να ακολουθήσουν. Η κίνηση θα στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός σειριακού εξατάχυτου κιβωτίου και τριών διαφορικών.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Prodrive, David Richards, δήλωσε σχετικά:

Ποτέ, κανείς δεν έχει φτιάξει ένα αυτοκίνητο σαν αυτό στο παρελθόν. Φανταστείτε ένα αυτοκίνητο δρόμου ικανό να διασχίσει αμμόλοφους με 160 χλμ/ώρα, και να συνεχίζεις να το κάνεις για 500 χλμ επειδή το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι τόσο μεγάλο.

Η Prodrive εκτιμά ότι η έκδοση παραγωγής του Hunter θα τιμολογείται στο 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας, ήτοι €1,18 εκατ. με τη σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία.

Δες ακόμα

Δες όλες τις λεπτομέρειες του αγωνιστικού που θα τρέξει ο Loeb στο Dakar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...