Πριν δύο μήνες, ο Sebastien Loeb ξάφνιασε τους πάντες και ανακοίνωσε ότι σταματά τη συνεργασία με τον -επί 23 χρόνια- συνοδηγό του, Daniel Elena, με τον τελευταίο να αντιδρά έντονα σε αυτήν την απόφαση, καθώς ισχυρίζεται ότι η απόφαση πάρθηκε από την Prodrive.

Χθες, ο Γάλλος πολυπρωταθλητής γνωστοποίησε ότι νέος του συνοδηγός για το Dakar του 2022 και τους rally raid αγώνες θα είναι ο Fabian Lurquin. O Βέλγος έχει συμμετάσχει 6 φορές στο Dakar, ενώ τελευταία ήταν συνοδηγός του Matthieu Serradori, ο οποίος οδηγούσε ένα Century Buggy.

1

Σε δηλώσεις του, ο Loeb τόνισε στα προσωπικά του social media:

Μετά από αρκετές εβδομάδες δοκιμών με σπεσιαλίστες και έμπειρους συνοδηγούς rally raid, η επιλογή μου είναι να προχωρήσω με τον Fabian Lurquin. H προσέγγισή του για τον αγώνα και η εμπειρία του από αυτό το έδαφος με έπεισαν. Η αποκάλυψη της διαδρομής του Dakar 2022, στο οποίο η πλοήγηση θα παίζει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο, σίγουρα επηρέασε την επιλογή μου. Θα αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί με τον Fabian και θα δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα προετοιμασίας, ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και να είμαστε έτοιμοι για την εκκίνηση του φημισμένου αγώνα.

Ο Loeb, δήλωσε ότι η πλούσια εμπειρία του Lurquin στους αγώνες rally raid και η γνώση των “εσωτερικών διαδικασιών”, ήταν τα στοιχεία που τον έκαναν να τον προτιμήσει.