Μετά από είκοσι τρία χρόνια κοινής αγωνιστικής πορείας και με μια αιφνιδιαστική απόφαση οι Sebastien Loeb και Daniel Elena χωρίζουν τους δρόμους τους, με τον δεύτερο να αναφέρει δυσαρεστημένος στην L’Equipe:

O Seb με κάλεσε λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης για να μου πει ότι επρόκειτο να συνεχίσει την καριέρα του με άλλο συνοδηγό. Μου είπε ότι ήταν ένα αίτημα της Prodrive, η οποία διαπίστωσε ότι δεν είχα κίνητρο και ότι έκανα πάρα πολλά λάθη πλοήγησης στο τελευταίο Rally Dakar.

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, ο Loeb δήλωσε:

Δεν ήταν καλό που έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση γιατί περάσαμε μαζί 23 χρόνια και ο Daniel είναι σύντροφος. Συζητήσαμε με την Prodrive και αφού αναλύσαμε την τελευταία μας εμφάνιση στο Dakar, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως θα ήταν καλύτερο να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Είμαι 47 ετών και δεν έχω πολλά χρόνια μπροστά μου να κερδίσω το Dakar, οπότε θέλω να δώσω στον εαυτό μου την καλύτερη ευκαιρία για να το πετύχω. Ο χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστή απόφαση. Όμως αυτό δεν αλλάζει τη σχέση μου με τον Daniel, με τον οποίο μοιραστήκαμε τεράστιες επιτυχίες.

Ο Sebastien Loeb με τον Daniel Elena είναι το πιο επιτυχημένο πλήρωμα στην ιστορία του WRC, καθώς μαζί κατέκτησαν εννιά παγκόσμια πρωταθλήματα, 79 νίκες και ανέβηκαν 119 φορές στο βάθρο των νικητών μεταξύ 2001 και 2020.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με τον νέο συνοδηγό του Loeb, με τον Γάλλο να προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα Extreme E, με την ομάδα του Lewis Hamilton, X44.