Η παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς έχει αποδειχθεί εφιάλτης για την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων AlixPartners η προσωρινή παύση στη της λειτουργίας των εργοστασίων (εξαιτίας της έλλειψης) αναμένεται να κοστίσει το 2021 110 δισ. δολάρια σε έσοδα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αρκετοί τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Intel και η Samsung, έχουν κάνει γνωστό ότι θα βοηθήσουν να περιοριστεί η έλλειψη σε τσιπ, ωστόσο, όλοι περίμεναν ένα άλλο μεγάλο όνομα να επιβεβαιώσει την πρόθεσή του να κατασκευάσει ημιαγωγούς.

Ο λόγος για την Huawei, με την κινεζική εταιρία να ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις εδώ και αρκετούς μήνες με την κρατική Chongqing Changan Automobile, για να κατασκευάσουν ημιαγωγούς.

Η συνεργασία φαίνεται ότι είναι μια νέα κοινοπραξία, που θα βοηθήσει τόσο την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και την ίδια την Huawei, η οποία έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στους κλάδους της αυτόνομης οδήγησης και της ηλεκτροκίνησης, με στόχο να ανταγωνιστεί τις Tesla, Xiaomi, αλλά και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.