Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η δημοπρασία του αγωνιστικό Subaru Impreza WRC με το οποίο ο αείμνηστος Richard Burns έτρεξε στο WRC του 2000, και η τιμή που έπιασε ήταν £610.000, που με την σημερινή ισοτιμία αγγίζει τα €710.300.

Αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, το αυτοκίνητο πουλήθηκε και μπήκε σε μια ιδιωτική συλλογή, όπου ο ιδιοκτήτης του επέλεξε να το διατηρήσει στην αρχική κατάσταση του, χωρίς να το ανακατασκευάσει. Έτσι, είναι ορατή η ζημιά στα μαρσπιέ και τις “ποδιές” του, ενώ λείπουν οι εξωτερικοί καθρέφτες, και μερικές άλλες ατέλειες που δείχνουν ότι το αυτοκίνητο είναι όπως ακριβώς όταν πέρασε την γραμμή τερματισμού στον τελευταίο του αγώνα.

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης του Impreza το είχε στην κατοχή του τα τελευταία τρία χρόνια, και πριν το βγάλει για πούλημα είχε κάνει συντήρηση στα μηχανικά μέρη του, για να εξασφαλίσει τη συνεχή ομαλή λειτουργία σε εκδηλώσεις επίδειξης.

Το W25 SRT είναι το πιο αυθεντικό Impreza WRC και με την πώληση δίνεται και το Nokia 5110, το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Burns για να μιλάει με την ομάδα κατά την διάρκεια του αγώνα, καθώς επίσης και οι χειρόγραφες σημειώσεις του συνοδηγού του, Robert Reid.