Το 2020 η Waymo εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 3 δισ. δολαρίων, και σήμερα η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας για αυτόνομη οδήγηση και θυγατρική της Alphabet ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε επιπλέον 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτά προέρχονται από τον νέο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας, όπου περιλαμβάνει επενδυτές όπως οι Andreessen Horowitz, AutoNation, Canada Pension Plan Investment Board, Fidelity Management & Research Company, Magna International, Mubadala Investment Company, Perry Creek Capital, Silver Lake, T. Row Price Associates, Temasek, Tiger Global, αλλά και από την ίδια την Alphabet.

Η Waymo αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει τα πρόσθετα κεφάλαια για να επενδύσει στο εργατικό της δυναμικό, στην ανάπτυξη προϊόντων και στη λειτουργία της υπηρεσίας Waymo One. Επιπλέον, τα χρήματα θα κατευθυνθούν προς την cargo υπηρεσία της, την Waymo Via.

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης έρχεται δύο μήνες αφότου ο John Krafcik παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της Waymo. Ο Krafcik ήταν καθοριστικός στην εταιρεία τεχνολογίας που εξασφάλισε συμφωνίες με εταιρείες όπως οι Jaguar Land Rover, Stellantis, Volvo και Daimler.

Ο Krafcik αντικαταστάθηκε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Waymo, Tekedra Mawakana και τον πρώην επικεφαλής τεχνικό διευθυντή της Waymo Dmitri Dolgov. Ο Mawakana διορίστηκε για πρώτη φορά ως COO της Waymo το 2019, αφού πρώτα είχε εργαστεί στις AOL, Yahoo και eBay. Από την άλλη, ο Dolgov ήταν CTO από το 2016 και ήταν προηγουμένως ερευνητής στο Toyota Research Institute.