Τον Οκτώβριο του 2019, προ-κορωνοϊού, η F1 και η FIA παρουσίασαν τους νέους κανονισμούς που θα διέπουν το sport από το 2021. Κάτι τέτοιο, όπως ξέρεις, δεν έγινε εξαιτίας της πανδημίας, και η ισχύς των κανονισμών πήρε αναβολή για το 2022.

Οι αλλαγές που φέρνουν οι νέοι κανονισμοί είναι αρκετά σημαντικές, και εκτός από βαθιά ανανέωση στην εμφάνιση των μονοθέσιων, θα δούμε ταυτόχρονα την εισαγωγή των νέων τεχνικών κανονισμών. Οι κανονισμοί είναι αποτέλεσμα δύο χρόνων δουλειάς και διαπραγματεύσεων μεταξύ του κυβερνώντος σώματος και των ομάδων.

1

Ο σκοπός των αλλαγών είναι να γίνει ο θεσμός πιο προσιτός, να επέλθει οικονομική και αγωνιστική βιωσιμότητα στις ομάδας, αλλά κυρίως να προσφέρει περισσότερο θέαμα, μέσω πιο έντονου και στενού ανταγωνισμού.

Παραδοσιακά, η παρουσίαση των νέων μονοθέσιων από τις ομάδες γίνεται μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών κάθε έτους, ήτοι Φεβρουάριο/Μάρτιο. Σήμερα, όμως, βλέπουμε την εμφάνιση του μονοθέσιου με τους νέους κανονισμούς της F1.

2

Οι φωτογραφίες που βλέπεις, φυσικά, δεν είναι ένα μονοθέσιο μιας συγκεκριμένης ομάδας, καθώς η ανάπτυξή τους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στα εργοστάσια των ομάδων. Ωστόσο, είναι ένα αυτοκίνητο επίδειξης που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση από το The Memento Group, το οποίο ανατέθηκε στην εταιρία από την F1, με σκοπό να αποκαλύψει στο κοινό το πως θα είναι η εμφάνιση που θα έχουν τα μονοθέσια από τον επόμενο χρόνο.

Η Liberty Media θα παρουσιάσει το μονοθέσιο του 2022 στο φετινό GP του Silverstone, το οποίο είναι προγραμματισμένο για 16-18 Ιουλίου, αλλά πριν λίγα λεπτά διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του.