Η London EV Company (LEVC) έχει εξαγοραστεί από την κινέζικη Geely και είναι υπεύθυνη για τα νέα υβριδικά μαύρα ταξί, γνωστά και ως black cabs, που κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου, και όχι μόνο. Το περασμένο καλοκαίρι, η LEVC παρουσίασε ένα υβριδικό επαγγελματικό van, το VN5, και σήμερα η βρετανική εταιρία μας δείχνει το υβριδικό campervan της.

Το ονομάζει e-Camper, με την LEVC να αναφέρει ότι είναι το πρώτο ηλεκτρικό campervan. Η τιμή του ξεκινά λίγο πάνω από τις 62.250 λίρες (€73.000), με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Το campervan βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με το TX, το υβριδικό ταξί της LEVC, και μηχανικά, κίνηση παίρνει από το ίδιο σύστημα κίνησης (τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα του Volvo V40 και έναν ηλεκτροκινητήρα). Η αμιγώς ηλεκτρική του αυτονομία αγγίζει τα 98 χλμ., ενώ η συνολική αυτονομία του ανέρχεται σε 485 χλμ, στον WLTP κύκλο.

Το νέο LEVC e-Camper διαθέτει κρεβάτια ύπνου για τέσσερα άτομα, ενσωματωμένη ηλεκτρική μικρή κουζίνα, αναδυόμενη οροφή (που περιλαμβάνει τα κρεβάτια για δύο άτομα) και κεντρικό πτυσσόμενο τραπέζι. Επιπλέον, το campervan περιλαμβάνει ένα κάθισμα στη δεύτερη σειρά, το οποίο διπλώνεται και μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι.