Στις αρχές του έτους, έγινε γνωστό ότι η Fiat ετοιμάζει την Cabrio έκδοση του 500X, και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου. Αυτές είναι screenshot από το teaser video που ανέβασε ο CEO της Fiat, Olivier Francois, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, κάνοντας παράλληλα γνωστό το όνομα της ανοιχτής έκδοσης.

Αυτό θα είναι 500X Yachting και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα αύριο, ενώ η κυκλοφορία του θα γίνει άμεσα, ίσως και εντός του καλοκαιριού. Το επίκεντρο είναι προφανώς η υφασμάτινη οροφή, η οποία λειτουργεί πραγματικά σαν μια μεγάλη ηλιοροφή, σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό ανοιχτό όχημα.

Όπως φαίνεται, δεν ανοίγει καν με τον ίδιο τρόπο, όπως στο 500C, καθώς φαίνεται να σταματά στο πίσω μέρος της οροφής, αντί να εκτείνεται προς τα κάτω. Ωστόσο, θα δίνει στους επιβάτες άφθονο αέρα, διατηρώντας παράλληλα τη δομική ακαμψία, κάτι που είναι σημαντικό.

Το 500X Yachting είναι κάτι περισσότερο από την οροφή του. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα πολυτελή σκάφη αποτελούν πηγή έμπνευσης της ειδικής έκδοσης του ιταλικού crossover, και αυτό φαίνεται τόσο από τις ξύλινες επενδύσεις, όσο και στα υπόλοιπα υλικά που βρίσκονται στο εσωτερικό.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο ίδιο εργοστάσιο με το 500X, εκεί όπου συναρμολογούνται και τα Jeep Compass και Renegade. Τέλος, το 500X θα αποκτήσει ένα ήπιο-υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, που θα βοηθήσει τη Fiat να συμμορφωθεί με τους ολοένα και πιο αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών της Ευρώπης.