Οι τιμές και ο εξοπλισμός του Ford Mustang Mach-E στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί η πανελλήνια παρουσίαση της Mustang Mach-E, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το αυτοκίνητο στους δρόμους της Αττικής.

Σήμερα, η Ford Ελλάς έδωσε τις τελικές τιμές του πλήρως ηλεκτρικού της SUV, το οποίο επεκτείνει την οικογένεια Mustang για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια. Η νέα Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη για παραγγελία στη χώρα μας και διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, η οποία συνδυάζεται με μια μικρή (Standard Range, 75 kWh) και μια μεγάλη (Extended Range, 98 kWh) μπαταρία ιόντων λιθίου. Αντίστοιχα, υπάρχει και η τετρακίνητη έκδοση, με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα), η οποία συνδυάζεται με τις ίδιες μπαταρίες.

Τιμοκατάλογος

Έκδοση Ισχύς/ροπή Μπαταρία Αυτονομία Τιμή με ΦΠA
Πισωκίνητη 269 ίπποι/430 Νm 75 kWh 470 χλμ. €57.587 (€51.587 με επιδότηση)
Πισωκίνητη 294 ίπποι/430 Nm 98 kWh 610 χλμ. €62.959
Τετρακίνητη 269 ίπποι/580Nm 75 kWh 470 χλμ. €63.474
Τετρακίνητη 351 ίπποι/580Nm 98 kWh 470 χλμ. €68.712

Φόρτιση

Η Mustang Mach-E είναι εξοπλισμένη με σύστημα φόρτισης που επιτρέπει τη σύνδεσή της σε απλή οικιακή πρίζα, βιομηχανική πρίζα, ειδικό φορτιστή τοίχου wallbox, αλλά και δημόσιους σταθμούς φόρτισης εναλλασσόμενου ή συνεχούς ρεύματος (AC ή DC) με ισχύ έως 150kW.

Με φορτιστή ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος, 10 μόλις λεπτά φόρτισης αρκούν ώστε η Mustang Mach-E να προσθέσει επιπλέον 119 χλμ. αυτονομίας, ενώ για την φόρτιση της μπαταρίας από 10% σε 80% απαιτείται μόλις μία ώρα φόρτισης (για την έκδοση Standard Range).

Με την λειτουργία προετοιμασίας του οχήματος (pre-conditioning) μέσα από την εφαρμογή FordPass, οι οδηγοί μπορούν να ορίζουν την ώρα της επόμενης αναχώρησής τους, και να επιλέγουν από πριν την ιδανική θερμοκρασία στην καμπίνα. Με τον τρόπο αυτό, η νέα Mustang Mach-E ρυθμίζει τη θερμοκρασία όσο το όχημα φορτίζεται, με σκοπό να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια όταν κινείται ή βρίσκεται εκτός φόρτισης.

Τετρακίνηση

Το νέο σύστημα τετρακίνησης της Mustang Mach-E, e-AWD, κατανέμει ανεξάρτητα τη ροπή στους εμπρός και πίσω τροχούς προσφέροντας με τον τρόπο αυτό βελτιωμένη επιτάχυνση και οδική συμπεριφορά. Αυτό, επιτυγχάνεται με την χρήση δύο διαφορετικών/ανεξάρτητων ηλεκτροκινητήρων, έναν στον μπροστινό και έναν στο πίσω άξονα του αυτοκινήτου.

Καθώς δεν υπάρχει μηχανική σύνδεση μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, οι ηλεκτροκινητήρες αυτοί μπορούν ανά πάσα στιγμή να μεταφέρουν σε κάθε άξονα έως και το 100% της διαθέσιμης ροπής.

Intelligent Range

Αξιοποιώντας τη συνδεσιμότητα μέσω cloud σε πραγματικό χρόνο, το σύστημα Intelligent Range έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει ανά πάσα στιγμή και με μεγάλη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία του οχήματος αναγνωρίζοντας τον τρόπο οδήγησης του κάθε χρήστη και λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος, όπως την προβλεπόμενη εξωτερική θερμοκρασία, την υψομετρική διαφορά του προορισμού που έχει οριστεί στο σύστημα πλοήγησης, καθώς επίσης την κίνηση στους δρόμους.

Όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας μάλιστα ακόμα και δεδομένα από άλλα ηλεκτρικά οχήματα της Ford που προπορεύονται στο δρόμο. Εάν η αυτονομία μεταβληθεί σημαντικά από κάποιους παράγοντες, σχετική ειδοποίηση επισημαίνει στον οδηγό τη νέα αυτονομία, ενημερώνοντάς τον αντίστοιχα για την αιτία της αλλαγής.

Επιπρόσθετος χώρος αποσκευών

Με την έλλειψη κινητήρα εσωτερικής καύσης στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, η Mustang Mach-E διαθέτει έναν επιπλέον χώρο φόρτωσης στο εμπρός μέρος, χωρητικότητας 81 λίτρων.

Αυτός είναι πλήρως αδιάβροχος, διαθέτοντας σύστημα αποστράγγισης, ενώ είναι ιδανικός για τη μεταφορά βρεγμένου/λασπωμένου σπορ εξοπλισμού ή αντικειμένων που χρησιμοποιεί κανείς στην παραλία.

Εξοπλισμός

Οι εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E που είναι διαθέσιμες για παραγγελία στην Ελλάδα, και διαθέτουν πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και καλύπτονται από την 8ετή εγγύηση FordProtect.

Η άκρως αναλυτική λίστα των στοιχείων εξοπλισμού κάθε έκδοσης στην Ελλάδα μπορείς να δεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...