Ξεκινά σύντομα η παραγωγή του Tesla Semi

Σχετικά άρθρα

H Tesla δεν φημίζεται για την ακρίβεια της σε ότι αφορά την έναρξη της παραγωγής ενός νέου μοντέλου της, καθώς όλα -εκτός του Model S- παρουσίασαν καθυστερήσεις, με τους πελάτες να παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητα του αργότερα από το αρχικά προγραμματισμένο.

Το ίδιο ισχύει και για το Semi φορτηγό της Tesla, το οποίο παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή το Νοέμβριο του 2017. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί πως το Semi θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019. Αυτό -προφανώς- δεν έγινε και η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε για το 2020. Ωστόσο, η πανδημία της νόσου Civid-19 άλλαξε εκ νέου το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του Semi, και το περασμένο καλοκαίρι ο Musk είχε δηλώσει ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει σύντομα.

Ωστόσο, έπρεπε να φτάσουμε μετά τα μέσα του φετινού καλοκαιριού για να μάθουμε νέα για την παραγωγή του Semi. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, η γραμμή παραγωγής του κινητήριου άξονα για το Tesla Semi είναι έτοιμη και η γραμμή γενικής συναρμολόγησης του φορτηγού διέρχεται από τελικές δοκιμές διασφάλισης ποιότητας, για να την προετοιμάσει για την μαζική παραγωγή, κάτι που σημαίνει ότι η τελευταία θα εκκινήσει σύντομα.

Πόσο σύντομα παραμένει άγνωστο, όπως επίσης και το πότε θα παραδοθούν τα φορτηγά στους πελάτες της εταιρίας, αν και η τελευταία ενημέρωση από τον Elon Musk είναι για το 2022.

Διάβασε ακόμα

Elon Musk: Με 1.000 χλμ. αυτονομία το Tesla Semi

Πηγήelectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...