Αυτή είναι η τελευταία Bugatti Divo που κατασκευάστηκε

Σχετικά άρθρα

To Αύγουστο του 2018, η Bugatti παρουσίασε στο Pebble Beach την Divo ή αλλιώς την Chiron με νέο, άκρως αεροδυναμικό σώμα, που στοχεύει στο να παράγει μεγάλα ποσά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, προκειμένου να κάνει τις στροφές, ευθείες. Τον Αύγουστο του 2020, η γαλλική εταιρία ξεκίνησε τις παραδόσεις της Divo, σήμερα -11 μήνες αργότερα- παρέδωσε την τελευταία που βγήκε από το εργοστάσιο του Molsheim.

H Divo βασίζεται στην Chiron, και το όνομα της προέρχεται από τον Albert Divo, τον Γάλλο οδηγό αγώνων που κέρδισε δύο φορές το Targa Florio για λογαριασμό της Bugatti στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Η Bugatti έχει βελτιώσει τις ικανότητες χειρισμού του αυτοκινήτου, και γι’αυτό έχει σχεδίασε ένα εντελώς νέο σώμα που διατηρεί μεν την παραδοσιακή μάσκα της εταιρίας, αλλά τα φωτιστικά σώματα είναι νέα και έχουν κατακόρυφο προσανατολισμό, ενώ οι πρόσθετοι αεραγωγοί βελτιώνουν τη ροή αέρα και την ψύξη των μηχανικών μερών και των φρένων.

Ακόμα, υπάρχει μεγάλο splitter στον μπροστά προφυλακτήρα, με την οροφή να είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να σχηματίζει έναν αεραγωγό NACA, προκειμένου να διοχετεύει περισσότερο αέρα στον W16 8,0-λίτρων quad-turbo κινητήρα. Η πίσω αεροτομή είναι ενεργή, 23% μεγαλύτερη από αυτή της Chiron και μπορεί να λειτουργήσει και ως αερόφρενο, ενώ ο μεγάλος διαχύτης συμβάλει στο “βεντουζάρισμα” της Divo στον δρόμο. Επίσης νέα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, όπως και οι τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων.

Όλες οι παραπάνω αλλαγές κάνουν το μοντέλο να παράγει 90 κιλά περισσότερα κάθετης αεροδυναμικής πίεσης σε σχέση με την Chiron, να παράγει έως 1,6 G στις στροφές και να χαρίζει μια αισθητά διαφορετική εμπειρία οδήγηση. Η Divo διαθέτει λιγότερο ηχομονωτικό υλικό, έχει carbon κάλυμμα intercooler, ελαφρύτερες ζάντες, λιγότερες θήκες στο εσωτερικό και ελαφρύτερο ηχοσύστημα. Όλα αυτά συμβάλλουν στη μείωση του βάρους κατά 35 κιλά.

Μηχανικά, ο W16 8,0-λίτρων quad-turbo κινητήρας δεν έχει δεχτεί αλλαγές και αποδίδει 1.500 άλογα με 1.600 Nm ροπής. Ωστόσο οι αεροδυναμικές αλλαγές και το μειωμένο βάρος καθιστούν την Divo 8 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την Chiron στην πίστα δοκιμών του Nardo. Οι αεροδυναμικές αλλαγές, μειώνουν την τελική ταχύτητα της Divo στα “μόλις” 380 χλμ.

Η τιμή της Divo ήταν €5 εκατ. χωρίς φόρους και επιπλέον customization, ενώ η παραγωγή της περιορίστηκε στα 40 αυτοκίνητα, με το συγκεκριμένο -και τελευταίο- να παραδίδεται στην Ευρώπη. Είναι βαμμένο στο χρώμα της αγωνιστικής Bugatti EB 110 LM, ενώ διαθέτει μπλε carbon λεπτομέρειες, με τις ζάντες να είναι σε χρυσό ματ χρώμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Χάζεψε την Bugatti Bolide χωρίς το σώμα της

Με την Bugatti να συνεχίζει τις δοκιμές ανάπτυξης της Bolide, η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών από ένα αυτοκίνητο που δεν διαθέτει...

Το Bugatti Baby II στα χρώματα της Chiron Super Sport Golden Era

Η The Little Car Company μαζί με την Bugatti δημιούργησαν ένα μοναδικό Baby II, ένα παιδικό αμαξάκι που αντλεί στοιχεία από το αγωνιστικό Type...

Χρυσαφί Bugatti Mistral

Η Bugatti στο φετινό Pebble Beach θα πάει μια μοναδική Mistral, δημιουργία του προγράμματος Bugatti Sur Mesure. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε χρυσαφί χρώμα που...