Η McLaren Racing ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου της ομάδας Arrow McLaren SP IndyCar, κάνοντας το επόμενο βήμα για την πλήρη επιστροφή της βρετανικής εταιρίας στο πρωτάθλημα του IndyCar.

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, με την McLaren Racing να αποκτά το 75% της αμερικάνικης ομάδας, χωρίς να γίνονται γνωστοί οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας. Η συμφωνία έγινε στον εναρκτήριο αγώνα του IndyCar στο Νάσβιλ του Τενεσί, στα μέσα της δεύτερης σεζόν της συνεργασίας της McLaren Racing με την Schmidt Peterson Motorsports.

Η ομάδα θα διοικείται από ένα νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από τρεις διορισμένους της McLaren Racing μαζί με τους Sam Schmidt και Ric Peterson, υπό την προεδρία του Zak Brown, CEO της McLaren Racing. Ο Taylor Kiel, πρόεδρος της Arrow McLaren SP, θα συνεχίσει να ηγείται και να επιβλέπει τις λειτουργίες της ομάδας, αναφέροντας απευθείας στο διοικητικό συμβούλιο.

Η McLaren επέστρεψε στο IndyCar το 2020, μετά από 40 χρόνια απουσίας, μέσω της Arrow McLaren SP, δημιουργώντας μια στρατηγική συνεργασία με τους χορηγούς Arrow Electronics και SPM, φέρνοντας τεχνική και μηχανική τεχνογνωσία στην προϋπάρχουσα ομάδα.