Το τμήμα Mulliner της Bentley ολοκλήρωσε την κατασκευή των πρώτων Bacalar και Blower που θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Το Bacalar θα κατασκευαστεί σε μόλις 12 μονάδες και βασίζεται στην Continental GT Convertible, με το καθένα να κοστίζει 1,5 εκατ. λίρες (1,75 εκατ. ευρώ) και ήδη και τα 12 έχουν βρει τους ιδιοκτήτες τους.

Η εταιρία το περιγράφει ως το “πιο σπάνιο δίπορτο μοντέλο της στη σύγχρονη εποχή”. Δεν διαθέτει οροφή, ενώ μπορεί να μεταφέρει μόλις 2 επιβάτες. Σχεδιαστικά αντλεί έμπνευση από το EXP 100 GT concept που παρουσιάστηκε το 2019, με την βρετανική εταιρία να αναφέρει πως μόνο η λαβή από τις πόρτες είναι ίδιες με αυτές της Continental GT Convertible, αφού όλο το άλλο σώμα έχει σχεδιαστεί από την αρχή, αποκλειστικά για το Bacalar.

Η Bentley αναφέρει πως έχει αναπτύξει περισσότερα από 750 νέα εξαρτήματα για το Bacalar, με τα περίπου 100 εξ’αυτών να είναι 3D εκτυπωμένα και τα 40 να είναι κατασκευασμένα από carbon.

Το πλάτος του Bacalar έχει αυξηθεί κατά 2 εκατοστά σε σύγκριση με την Continental GT, με τις ζάντες να είναι διαστάσεων 22″ και να έχουν ένα τρισδιάστατο φινίρισμα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το διθέσιο μοντέλο. Στο εσωτερικό συναντάμε επενδύσεις από το σπάνιο Riverwood, το οποίο η Bentley χαρακτηρίζει ως “ένα βιώσιμο ξύλο από φυσικά πεσμένα δέντρα που έχει διατηρηθεί για 5.000 χρόνια σε τύρφη, λίμνες και ποτάμια που βρέθηκαν στα Fenlands της Ανατολικής Αγγλίας.

Τα ένθετα, οι πλάτες και τα προσκέφαλα των καθισμάτων είναι κατασκευασμένα από φυσικό μαλλί, με τα πατάκια να είναι και αυτά μάλλινα. Επίσης υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις, με την εταιρία να έχει δημιουργήσει και μια ειδική σειρά αποσκευών που ταιριάζουν με τον σχεδιασμό της καμπίνας.

Κίνηση παίρνει από τον W12 6,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 659 ίππων 900 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 322 χλμ/ώρα.

12 θα είναι και τα Blower που θα κατασκευαστούν. Όλα τα νέα Blower θα είναι πανομοιότυπα με το πρωτότυπο, με ελάχιστες αλλαγές που υπαγορεύονται από τους σύγχρονους κανονισμούς ασφαλείας. Μηχανικά φορούν τον κομπρεσοράτο 4.398 κ.εκ κινητήρα απόδοσης 240 ίππων στις 4.200 σ.α.λ.

Κάθε νέο Blower αποτελείται από 1.846 μέρη, τα οποία έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και συναρμολογηθεί από ανθρώπινα χέρια. Η τιμή του Blower δεν ανακοινώθηκε, αλλά είναι δεδομένο πως αυτή είναι αρκετά τσουχτερή και δεν θα προκαλούσε εντύπωση εάν είναι και επταψήφια. Να σημειωθεί πως και τα 12 νέα Blower έχον ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους.