Η Λυών θεσπίζει όριο 30 χλμ/ώρα στους δρόμους της

Σχετικά άρθρα

Μετά το Παρίσι, μια ακόμη γαλλική πόλη, η Λυών, έκανε γνωστό πως θα μειώσει το όριο ταχύτητας στους δρόμους της, με τους οδηγούς να μπορούν να κινούνται με έως 30 χλμ/ώρα.

Ο Gregory Doucet, δήμαρχος της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας με πληθυσμό 516.000 κατοίκων, κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευσή του, με το νέο όριο ταχύτητας να τίθεται σε ισχύ από την άνοιξη του 2022, με στόχο τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και της ηχορύπανσης που οφείλεται στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Όπως είπε:

Την άνοιξη που μας έρχεται θα κινούμαστε στην πόλη με 30 χλμ/ώρα. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι θα έχουν όριο τα 30 χλμ/ώρα, εκτός συγκεκριμένων οδικών αξόνων αυξημένης κυκλοφορίας, όπου το όριο θα παραμείνει στα 50 χλμ/ώρα.

Ο δήμαρχος της Λυών φέρνει ως παράδειγμα άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως οι Βρυξέλλες, ή αστικά κέντρα της Ισπανίας και της Ολλανδίας που έχουν ήδη υιοθετήσει την παραπάνω πρακτική και κατέγραψαν 40% λιγότερα ατυχήματα σε αστικό περιβάλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...