Το κόστος της έλλειψης σε τσιπ θα αγγίξει φέτος τα 210 δισ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

H παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς συνεχίζει να επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις προβλέψεις για εξομάλυνση να είναι δυσοίωνες, καθώς πολλοί αναλυτές λένε ότι η παραγωγή αυτοκινήτων θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς προς τα τέλη του 2022.

Πρόσφατη μελέτη της συμβουλευτικής εταιρίας AlixPartners, αναφέρει ότι η έλλειψη σε ολοκληρωμένα κυκλώματα μπορεί να κοστίσει στον κλάδο περίπου 210 δισ. δολάρια και μειωμένη παραγωγή κατά 7,7 εκατ. αυτοκίνητα, μόνο το 2021.

Τα νούμερα αυτά είναι σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη εκτίμηση της ίδιας εταιρίας σε προηγούμενη μελέτη της, τον περασμένο Μάιο, όταν τότε έλεγε ότι το κόστος της έλλειψης σε ημιαγωγούς θα είναι 110 δισ. δολάρια, με την παγκόσμια παραγωγή να μειώνεται κατά 3,9 εκατ. αυτοκίνητα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών εξαρτάται στην προμήθεια των ημιαγωγών από Ασιατικές χώρες, όπως η Ταϊβάν και η Μαλαισία, όπου οι επιπτώσεις και τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 είναι ακόμα σε ισχύ, και έχουν περιορίσει την παραγωγή των εργοστασίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος για την αυτοκινητοβιομηχανία στην AlixPartners, Dan Hearsch, πρόσθεσε ότι ουσιαστικά η βιομηχανία δεν έχει τρόπο να “αποσβέσει” τις κακοτοπιές, επηρεάζοντας περαιτέρω την έλλειψη, τονίζοντας:

Σχεδόν κάθε έλλειψη ή διακοπή της παραγωγής σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου επηρεάζει τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο και οι επιπτώσεις ενισχύονται τώρα λόγω όλων των άλλων ελλείψεων.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...
Autoblog.gr