1Επίσημο

Επίσημο: Νέο Honda Civic Si με 202 άλογα

Τον περασμένο Απρίλιο, η Honda παρουσίασε την έκδοση παραγωγής της νέας γενιάς του Civic στην αγορά της Αμερικής και αύριο η ιαπωνική εταιρία θα αποκαλύψει την Si έκδοση του νέου Civic Sedan. Η 11η γενιά του Civic προσφέρεται φυσικά και ως hatchback, με την κορυφαία έκδοση του να είναι η πολυαναμενόμενη Type R.

Ο σχεδιασμός του νέου Civic χαρακτηρίζεται ως “πιο πολυτελής, λεπτός και ελαφρύς” από αυτόν της 10ης γενιάς, με το ύψος να έχει μειωθεί, ενώ παράλληλα αυξήθηκε το πλάτος. Οι μπροστά κολόνες έχουν μετατοπιστεί προς τα πίσω, αυξάνοντας έτσι την ορατότητα του οδηγού και των επιβατών.

Υπάρχει μικρή γρίλια, LED φωτιστικά σώματα, με τον σχεδιασμό του εσωτερικού να είναι εργονομικός και λιτός. Ξεχωρίζει η οθόνη αφής 9″ στο κέντρο του ταμπλό, το τριάκτινο τιμόνι, όπως επίσης οι αλουμινένιες και μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού φέρει την αναβαθμισμένη σουίτα Honda Sensing, υπάρχει αναβαθμισμένο σύστημα αερόσακων, με το αυτοκίνητο να διαθέτει τη νέα έκδοση της δομής αμαξώματος Advanced Compatibility Engineering, η οποία βελτιώνει την προστασία επιβατών και πεζών σε περίπτωση ατυχήματος, με το πλαίσιο να είναι πιο άκαμπτο.