Η Mercedes παρουσιάζει σήμερα τη νέα SL που πρακτικά αντικαθιστά την AMG GT Roadster. Διαθέτει υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή που χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα για να ανοιγοκλείσει, ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συναντάμε μια κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής 11,9″, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να αποτελείται από οθόνη 12,3″. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι το MBUX, ενώ συναντάμε και head-up display επαυξημένης πραγματικότητας. Υπάρχουν τέσσερα εξωτερικά καθίσματα, ηχοσύστημα Burmester, αλουμινένια διακοσμητικά, κρυφός LED φωτισμός και κοφτό τιμόνι.

Το μοντέλο διαθέτει σασί κατασκευασμένο από αλουμίνιο, χάλυβα, μαγνήσιο και carbon, με το αμάξωμα του να είναι κατά 50% πιο άκαμπτο από αυτό της AMG GT Roadster.

Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις SL 55 4Matic+ και SL 63 4Matic+, που αμφότερες διαθέτουν τον V8 40,-λίτρων twin-turbo κινητήρα. Στην πρώτη αποδίδει 476 άλογα με 700 Nm ροπής και στην δεύτερη 585 άλογα με 800 Nm ροπής. Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 9-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.