Στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, η Genesis παρουσίασε το GV60, το οποίο είναι το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο. Το GV60 είναι ένα crossover που βασίζεται στην E-GMP πλατφόρμα της Hyundai, και μοιράζεται αρκετά στοιχεία με τα Ioniq 5 και Kia EV6.

1

Ωστόσο, από το παρακάτω video φαίνεται ότι η κορεάτικη εταιρία έχει κάνει όλα τα σωστά βήματα για να τα διαφοροποιήσει και να δώσει στο καθένα κάτι ξεχωριστό, με το GV60 να διακρίνεται για την δυναμική συμπεριφορά του και τα χαρακτηριστικά της οδήγησης.

Το GV60 προσφέρεται σε 3 εκδόσεις, με την βασική να είναι πισωκίνητη και να φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει 228 άλογα με 350 Nm ροπής. Ακολουθεί η τετρακίνητη έκδοση, με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που παράγουν 318 άλογα με 605 Nm ροπής.

Τέλος η Performance έκδοση, όπως αυτή που θα δεις στο παραπάνω video είναι και αυτή τετρακίνητη και αποδίδει 435 άλογα με 605 Nm ροπής, με το μοντέλο στην Sport λειτουργία να αποδίδει 490 άλογα με 700 Nm ροπής για 10 δευτερόλεπτα, όταν ο οδηγός πατήσει ένα κουμπί στο τιμόνι. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4 δευτερόλεπτα. Επιπλέον η κορυφαία έκδοση εφοδιάζεται και με Drift Mode.