Στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου η Hyundai ανακοίνωσε ότι από το 2035 θα πουλά στην Ευρώπη μόνο υδρογονοκίνητα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στο πλαίσιο της επίτευξης ενός ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα.

Σήμερα, η Kia στο πλαίσιο της διαδικτυακής παρουσίασης “Kia Sustainability Movement” έκανε γνωστό ότι και αυτή στα μέσα της επόμενης δεκαετίας θα σταματήσει την διάθεση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτό σημαίνει ότι από το 2035 και έπειτα δεν θα μπορείς να αγοράσεις στην Ευρώπη ένα αυτοκίνητο της Kia με κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου, ενώ σημαντικές άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο θα στραφούν αποκλειστικά σε ηλεκτρικά οχήματα πέντε χρόνια αργότερα. Η νοτιοκορεάτικη μάρκα στοχεύει να πετύχει μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2045, όχι μόνο όσον αφορά τα αυτοκίνητα, αλλά και σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις παραγωγής της.

Οι εγκαταστάσεις της Kia εκτός Νοτίου Κορέας θα χρησιμοποιούν μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030, ενώ οι εγκαταστάσεις στην χώρα καταγωγής θα μεταβούν επίσης σε πράσινη ενέργεια έως το 2040. Ο μετασχηματισμός έχει ήδη ξεκινήσει καθώς το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σλοβακία χρησιμοποιεί μόνο πράσινη ενέργεια.

Ένα ακόμη βήμα προς την ανθρακική ουδετερότητα θα γίνει τα επόμενα χρόνια, καθώς όλα τα μοντέλα της γκάμας της Kia θα είναι ηλεκτρικά, έως το 2030. Μέχρι το 2026 η Kia θα προσφέρει 11 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά.