ΗΠΑ: Υποχρεωτική η τοποθέτηση συσκευών ανίχνευσης αλκοόλ από το 2026

Σχετικά άρθρα

Το Αμερικάνικο Κογκρέσο ενέκρινε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν, ύψους 1 τρισ. δολαρίων, που αφορά τις υποδομές και σε αυτό περιλαμβάνεται και ένας νόμος που θα αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από το 2026 και έπειτα, να τοποθετούν στον βασικό εξοπλισμό των νέων αυτοκινήτων τους, συσκευές που θα μπορούν να εντοπίσουν εάν ο οδηγός έχει καταναλώσει αλκοόλ, περισσότερο από το επιτρεπτό, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να μην μπορεί να εκκινήσει.

Η Εθνική Αρχή Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA), εκτιμά πως οι συγκεκριμένες συσκευές μπορούν να σώσουν περισσότερους από 9.400 ανθρώπους ετησίως. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, το 2020 σχεδόν 11.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις ΗΠΑ, επειδή ενεπλάκησαν σε τροχαία δυστυχήματα με μεθυσμένους οδηγούς.

Υπάρχουν ήδη στην αγορά τέτοιες συσκευές που λειτουργούν είτε μέσω αφής, είτε μέσω αναπνοής, είτε μέσω ανίχνευσης της κίνησης των ματιών.

Διάβασε ακόμη

Ε.Ε: Όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα σε κατοικημένες περιοχές και μηδενική ανοχή στο αλκοόλ

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...