Μαζί με τις 718 Cayman GT4 RS και 718 Cayman GT4 RS Clubsport, η Porsche παρουσίασε στην έκθεση του Los Angeles και τις Taycan GTS και Taycan GTS Sport Turismo.

Η Taycan Sport Turismo αποτελεί την τρίτη έκδοση σώματος της Taycan, μετά τις σεντάν και Cross Turismo και σε αντίθεση με την Cross Turismo, εστιάζει κυρίως στη χρήση εντός δρόμου. Έτσι δεν διαθέτει επενδύσεις στους θόλους, με την αεροτομή να είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος. Η απόσταση από το έδαφος είναι μειωμένη σε σχέση με την Cross Turismo και είναι ακριβώς ίδια με αυτή της σεντάν έκδοσης.

Έχει τις ίδιες διαστάσεις με την Cross Turismo, με τον χώρο αποσκευών να κυμαίνεται μεταξύ 445 και 1.212 λίτρων. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει επιπλέον χώρος αποσκευών 82 λίτρων. Στον πρόσθετο εξοπλισμό συναντάμε ράγες οροφής και μια νέα πανοραμική οροφή με τζάμι που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει το πόσο διαφανές θα είναι το γυαλί της.

Οι GTS εκδόσεις τοποθετούνται ανάμεσα από τις 4S (468 άλογα) και Turbo (679 άλογα). Αποδίδουν 598 ίππους και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνουν σε 3,7 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία των 93,4 kWh φορτίζει από το 5 έως το 80% σε 22,5 λεπτά. Η αυτονομία της Taycan GTS κυμαίνεται μεταξύ 439-504 χλμ και της Tyacan GTS Sport Turismo μεταξύ 424-490 χλμ ανά φόρτιση.

Η ανάρτηση προέρχεται από την Taycan Turbo αλλά έχει ρυθμιστεί ειδικά για την Taycan GTS. Στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε ενεργή αερανάρτηση, σύστημα torque-vectoring και το πακέτο Sport Chrono με GT τιμόνι.

Το σύστημα πέδησης προέρχεται από την Taycan 4S και αποτελείται από εξαπίστονες δαγκάνες με δίσκους 390 mm μπροστά και τετραπίστονες πίσω με δίσκους 360 mm. Carb0n-κεραμικοί δίσκοι βρίσκονται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Στιλιστικά οι GTS εκδόσεις ξεχωρίζουν από τους νέους προφυλακτήρες, τις πλαϊνές ποδιές, τα GTS λογότυπα, τα μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά, τους μαύρους Matrix PDLS Plus προβολείς και το νέο διαχύτη. Οι ζάντες είναι διαστάσεων 20″, αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα, ενώ υπάρχουν και ζάντες 21″ στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Στο εσωτερικό συναντάμε το πακέτο Race-Tex, κόκκινες ραφές, ματ carbon διακοσμητικά, νέα πατάκια, GTS λογότυπα, με τα μπροστινά καθίσματα να είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα έχοντας 18 ρυθμίσεις.