Παρότι εδώ και μήνες υπήρχαν αναφορές που ήθελαν την Mitsubishi να βγάζει στην αγορά ένα νέο Lancer Evo, ο CEO της ιαπωνικής εταιρίας, Takao Kato σε πρόσφατες δηλώσεις του δήλωσε πως δεν βρίσκεται στο πλάνο της ιαπωνικής εταιρίας ένα νέο Lancer Evo.

Όπως είπε το αφεντικό της Mitsubishi, πρέπει πρώτα να “ορθοποδήσει” η εταιρία και στη συνέχεια θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν το νέο Evo.

Η εταιρία δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρή,

είπε ο Kato, απαντώντας σε ορισμένους μετόχους της Mitsubishi που ζητούν την επιστροφή του Lancer Evo στην γκάμα της εταιρίας.

Οι φήμες ήθελαν το νέο Lancer Evolution να βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C/D F4 της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, με το Evo να φορά τον 1,8-λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα του Renault Megane RS, που θα συνδυάζεται με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο του γαλλικού μοντέλου και με το σύστημα τετρακίνησης S-AWC της Mitsubishi.

Ο κινητήρας θα παρήγαγε κοντά στα 300 άλογα, ενώ με την προσθήκη ήπιου υβριδικού συστήματος 48V, η συνολική ιπποδύναμη άγγιζε τα 345 άλογα και τα 435 Nm ροπής.