Η Chevrolet αποχωρεί από την CES λόγω την μετάλλαξης “Όμικρον”

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Chevrolet είχε δώσει τις πρώτες teaser φωτογραφίες του αμιγώς ηλεκτρικού Silverado, το οποίο είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην έκθεση τεχνολογίας CES, που διεξάγεται στο Las Vegas και ανοίγει τις πύλες της στις 5 Ιανουαρίου. Ωστόσο, από τότε η μετάλλαξη “Όμικρον” του νέου κορωνοϊού έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλον τον πλανήτη, και γι’αυτό η General Motors ανακοίνωσε ότι η Chevrolet δεν θα έχει περίπτερο στην έκθεση.

Τα αποκαλυπτήρια του Silverado EV θα γίνουν μέσω διαδικτυακής παρουσίασης, με το αμιγώς ηλεκτρικό pickup να είναι πολύ σημαντικό για την εταιρία, καθώς θα τεθεί απέναντι στα Ford F-150 Lightning κ.λπ. του ανταγωνισμού. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην Ultium πλατφόρμα, την ίδια που φέρει το Hummer EV, και θα προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 640 χλμ.

Η Chevrolet θα εξοπλίσει το νέο της pickup με σύστημα τετραδιεύθυνσης, με το όχημα να κατασκευάζεται στο Factory Zero εργοστάσιο της εταιρίας στο Μίσιγκαν, μαζί με τα Hummer EV και Hummer EV SUV, όπως και το Cruise Origin. Οι πρώτες παραδόσεις του θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2023, με την GMC να προσφέρει και αυτή το Sierra σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Να σημειωθεί πως το Chevrolet Silverado EV θα μπορεί να εξοπλιστεί με εργοστασιακές ζάντες διαστάσεων 24″.

Εκτός από την GM, και άλλες εταιρείες αποχώρησαν από το CES νωρίτερα αυτή την εβδομάδα λόγω της πανδημίας, όπως η Waymo, το Twitter, η T-Mobile, η Amazon και η Meta (μητρική εταιρία του Facebook, Instagram κ.λπ.), με τα μέσα ενημέρωσης TechCrunch και The Verge να ακολουθούν το παράδειγμά τους.

Την Τετάρτη, η διοργανώτρια αρχή της CES, η Consumer Technology Association, αποκάλυψε ότι υπήρξαν 42 ακυρώσεις από την περασμένη Παρασκευή, αλλά 62 νέες εταιρείες εντάχθηκαν ως προγραμματισμένοι εκθέτες την ίδια περίοδο. Στη δήλωσή τους, οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι η εκδήλωση εξακολουθεί να παρουσιάζει ισχυρή δυναμική, προσθέτοντας ότι η CES του 2022 θα γίνει κανονικά, καθώς θα παρουσιάσει μια σημαντική καινοτομία για την παγκόσμια υγεία και ασφάλεια, την κινητικότητα και την επίλυση προβλημάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα