Η Aston Martin ξεκαθαρίζει πως δεν θα βγάλει στην αγορά άλλα SUV μοντέλα, συμπληρώνοντας πως από το 2026 και έπειτα, όλα τα μοντέλα της θα κάνουν χρήση ηλεκτροκίνησης, κάτι που σημαίνει πως αυτά θα είναι είτε υβριδικά είτε αμιγώς ηλεκτρικά. Ανάμεσα στα νέα μοντέλα της εταιρίας θα είναι και ένα σεντάν με τα σήματα Lagonda, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Σε ότι αφορά τον V12 κινητήρα, η βρετανική εταιρία λέει πως δεν πρόκειται να δημιουργήσουν ένα νέο τέτοιο εξαιτίας των αυστηρότερων προτύπων εκπομπών ρύπων που θα φέρει το Euro 7. Έτσι η εταιρία θα διατηρήσει όσο περισσότερο γίνεται στην αγορά τον τωρινό κινητήρα ώσπου κάποια στιγμή το 2026/2027 να τον καταργήσει.

Σε ότι αφορά την Valhalla. Αυτή θα κυκλοφορήσει το 2024, ενώ έναν χρόνο αργότερα θα παρουσιαστεί η νέα Vanquish. Και τα δύο θα παίρνουν κίνηση από τον twin-turbo 4,0-λίτρων V8 κινητήρα της AMG που στην περίπτωση της Valhalla θα συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 204 ίππων, τοποθετημένοι ένας ανά άξονα.

Ο V8 κινητήρας δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς και στροφάρει έως τις 7.200 σ.α.λ. Το σύνολο αποδίδει 950 άλογα με 1.000 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα.