Την έκδοση παραγωγής του AM-RB 003 concept παρουσίασε σήμερα η Aston Martin, με το νέο βρετανικό supercar να ονομάζεται Valhalla και να παίρνει κίνηση από τον twin-turbo 4,0-λίτρων V8 κινητήρα της AMG απόδοσης 750 ίππων, που συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 204 ίππων, τοποθετημένοι ένας ανά άξονα.

Ο V8 κινητήρας δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς και στροφάρει έως τις 7.200 σ.α.λ.Το σύνολο αποδίδει 950 άλογα με 1.000 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα.

Η εταιρία αναμένεται πως η Valhalla μπορεί να σημειώσει χρόνο 6:30 στο Nürburgring, και θα σημειώσει έτσι νέο ρεκόρ ταχύτερου χρόνου στη γερμανική πίστα. Τόσο το πλαίσιο, όσο και το σώμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα ως επί το πλείστον από ανθρακονήματα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, έχει ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα και δεν διαθέτει όπισθεν, μιας και τη λειτουργία αυτή την αναλαμβάνουν οι ηλεκτροκινητήρες.

Η μπαταρία του επιτρέπει στο supercar να κινηθεί μόλις για 15 χλμ αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του, με ταχύτητες έως και 130 χλμ/ώρα.

Το βάρος της Valhalla ανέρχεται στα 1.550 κιλά, με το αεροδυναμικό σώμα της να παράγει 600 κιλά κάθετης παραγώμενης αεροδυναμικής πίεσης όταν κινείται με 241 χλμ/ώρα.