Επίσημο: Ο Otmar Szafnauer στην Alpine

Σχετικά άρθρα

H ομάδα της Alpine στην F1 ανακοίνωσε την πρόσληψη του Otmar Szafnauer, ο οποίος αναλαμβάνει το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας, καθώς και του Bruno Famin ως εκτελεστικού διευθυντή της Alpine Racing στο Viry-Chatillon. Και οι δύο αναφέρονται στον Laurent Rossi, CEO της Alpine, με τις οργανωτικές αλλαγές να γίνονται για να βελτιστοποιηθεί η απόδοση της ομάδας, καθώς αυτή προετοιμάζεται για τους νέους τεχνικούς κανονισμούς.

Η άφιξη δύο έμπειρων και αναγνωρισμένων στελεχών επιβεβαιώνει τη φιλοδοξία της Alpine F1 Team, όπως ορίζεται από τον Luca de Meo, διευθύνοντα σύμβουλο της Renault και τον Laurent Rossi, που έχουν αναφέρει ότι η Alpine θα πρέπει να είναι σε θέση να διεκδικεί το πρωτάθλημα εντός 100 αγώνων, από την εισαγωγή των νέων κανονισμών.

Ως επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, ο Otmar Szafnauer θα ηγηθεί της Alpine στο Enstone και στους αγώνες. Ο Szafnauer φέρνει στην ομάδα τα 33 χρόνια εμπειρίας του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στόχος είναι να διαχειρίζεται σωστά την ομάδα και να αξιοποιήσει στο έπακρο τον Esteban Ocon και τον Fernando Alonso.

Ο Bruno Famin φέρνει στην ομάδα την εμπειρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με αποστολή του να είναι η ανάπτυξη του κινητήρα της Alpine, καθώς και να μεγιστοποιήσει τη μεταφορά τεχνολογιών από τη Formula 1 στα αυτοκίνητα της Alpine. Ο Famin και η τεχνική ομάδα στο Viry-Chatillon θα θέσουν σε εφαρμογή μέτρα και δομές για να εξασφαλίσουν ότι η ομάδα του Enstone έχει ένα ικανό power unit.

Ο Famin ήταν μέχρι πρόσφατα αναπληρωτής γενικός γραμματέας αθλητισμού στη FIA, ενώ έχει εργαστεί για περισσότερα από 15 χρόνια στην Peugeot, όπου ηγήθηκε του τεχνικού προγράμματος της ομάδας για το πρωτάθλημα αντοχής, με αποκορύφωμα τη νίκη του Peugeot 908 στο Le Mans το 2009 και τις 24 νίκες που κατέκτησε σε 32 αγώνες. Το 2012 έγινε διευθυντής της Peugeot Sport, έχοντας ως αποστολή την επανεκκίνηση του αθλητικού προγράμματος της Peugeot.

Ο Famin βρίσκεται πίσω από το ρεκόρ στην ανάβαση και το ρεκόρ του Sebastian Loeb στο Pikes Peak το 2013, το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών στο Rallycross το 2015 και τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο Dakar Rally μεταξύ 2016 και 2018. Επίσης, επέβλεψε τη σύλληψη των σπορ μοντέλων της Peugeot, αποδεικνύοντας την ικανότητά του να φέρνει τεχνολογίες με γνώμονα τις επιδόσεις, αρχικά σχεδιασμένες για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στα οχήματα παραγωγής.

Τέλος, ο Davide Brivio, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα το 2021, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο να εντοπίζει και να αναπτύσσει νέες δυνατότητες ως διευθυντής του τμήματος Racing Expansion Projects, επιβλέποντας τη συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες αγώνων, συμπεριλαμβανομένης της ακαδημίας.

Διάβασε ακόμα

Προαγωγή για τους Pat Fry και Matt Harman στην Alpine F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...