Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ερευνά τον Elon Musk και τον αδερφό του Kimbal Musk, για το κατά πόσο παραβίασαν τους κανόνες σχετικά με την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Η έρευνα της SEC ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Kimbal Musk πούλησε 88.500 μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 108 εκατομμυρίων δολαρίων μία ημέρα πριν τη δημοσίευση του Musk στο Twitter, όπου ρώτησε τους ακολούθους του για το κατά πόσον θα πρέπει να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στη Tesla για να πληρώσει φόρους, δεσμευόμενος να τηρήσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

1

Αποτέλεσμα του tweet του Musk ήταν η μετοχή της Tesla να χάσει σημαντικό μέρος της αξίας της τις επόμενες ημέρες, με τον Musk να υποστηρίζει πως ο ο αδερφός του δεν γνώριζε για το tweet που θα έκανε, με τον Kimbal να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla.

Είναι απολύτως παράλογη η ιδέα ότι θα ενδιαφερόμουν για το αν ο αδελφός μου μπορεί να πουλούσε μετοχές για λίγα λιγότερα εκατομμύρια δολάρια, όταν τo tweet μου είχε ως συνέπεια οι δικές μου μετοχές να πουληθούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια λιγότερα,

δήλωσε ο Elon Musk. Εάν η SEC αποδείξει πως ο Kimbal γνώριζε, τότε η πώληση των μετοχών θα μπορούσε να παραβιάζει κανόνες που απαγορεύουν στους υπαλλήλους και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μιας εταιρίας να συναλλάσσονται βασισμένοι σε ουσιώδεις μη δημόσιες πληροφορίες.