Η Intel στοχεύει στην άντληση 50 δισ. δολαρίων με τη δημόσια εγγραφή της Mobileye

Σχετικά άρθρα

H Mobileye, θυγατρική της Intel, κατέθεσε αίτηση για δημόσια εγγραφή στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με την εταιρία που ειδικεύεται στην αυτόνομη οδήγηση να στοχεύει στη συγκέντρωση τουλάχιστον 50 δισ. δολαρίων.

Η Intel θα κρατήσει τον πλειοψηφικό έλεγχο της εταιρείας, με παλαιότερες αναφορές να δηλώνουν πως ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας θα χρησιμοποιήσει κάποια από τα κεφάλαια που θα αντλήσει για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή επιπλέον μονάδων τσιπ, σε ένα διάστημα που η ζήτηση παραμένει υψηλή και τα επίπεδα προσφοράς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Η Intel εξαγόρασε την ισραηλινή εταιρεία το 2017 έναντι 15,3 δισ. δολαρίων. Η Mobileye ιδρύθηκε το 1999 με στόχο τη δημιουργία του δικού της LiDAR αισθητήρα, που θα βοηθά τα οχήματα να χαρτογραφούν μια τρισδιάστατη οπτική των δρόμων προκειμένου να μπορούν να κινούνται αυτόνομα. Για την ώρα χρησιμοποιεί αισθητήρες της Luminar Technologies.

Έχοντας ήδη μια μακρά λίστα πελατών, ανάμεσά τους η Audi, η BMW, η Volkswagen, η Honda, η Nissan και η General Motors, η εταιρεία παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές που θα βοηθούσαν συνολικά την ανταγωνιστική θέση της μητρικής Intel, στον σκληρό ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει από έτερα ονόματα του κλάδου των ημιαγωγών, όπως η Nvidia και η Qualcomm.

Εξάλλου, σχεδόν όλες οι μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτου διεθνώς έχουν ανακοινώσει σχέδια για την ανάπτυξη μοντέλων αυτοκίνησης, οπότε θα βασιστούν στα λογισμικά που δημιουργούν εταιρείες όπως η Mobileye.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...