Την εθνικοποίηση εργοστασίων ξένης ιδιοκτησίας, που αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα στο πλαίσιο της διεθνούς κατακραυγής για την εισβολή στην Ουκρανία, προτείνει υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στη Ρωσία.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ενιαίας Ρωσίας, ο γραμματέας του γενικού συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος Andrei Turchak δήλωσε ότι η αναστολή δραστηριοτήτων ισοδυναμεί με πόλεμο εναντίον των Ρώσων πολιτών.

1Διάβασε επίσης

Πως επηρεάζει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Μεταξύ άλλων, αναφορά γίνεται στις φινλανδικές εταιρίες τροφίμων Fazer, Valio και Paulig ως τελευταίες μιας σειράς επιχειρήσεων που ανακοινώνουν την αναστολή δραστηριοτήτων τους στη χώρα.

Η Ενιαία Ρωσία προτείνει την εθνικοποίηση παραγωγικών μονάδων των εταιρειών που ανακοινώνουν την αποχώρησή τους και το κλείσιμο της παραγωγής στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Είναι ένα ακραίο μέτρο, αλλά δεν θα ανεχθούμε να μας μαχαιρώνουν πισώπλατα, και θα προστατεύσουμε τον λαό μας. Είναι ένας πραγματικός πόλεμος, όχι κατά της Ρωσίας συνολικά, αλλά κατά των πολιτών μας. Θα λάβουμε αυστηρά μέτρα ως αντίποινα, ενεργώντας σύμφωνα με το δίκαιο του πολέμου,

δήλωσε ο Turchak .

Ενδεικτικά, η Fazer, που παράγει σοκολάτες, ψωμί και γλυκίσματα, έχει τρία αρτοποιεία στην Αγία Πετρούπολη και ένα στη Μόσχα, απασχολώντας περίπου 2.300 ανθρώπους. Η Valio έχει ένα εργοστάσιο τυροκομικών και απασχολεί 400 εργαζομένους στη Ρωσία ενώ η Paulig έχει μια μονάδα επεξεργασίας καφέ και απασχολεί 200 ανθρώπους στη χώρα.