Το αγωνιστικό Ford Focus WRC του Colin McRae, πουλήθηκε για €500.000

Σχετικά άρθρα

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Μαρτίου, ο οίκος δημοπρασιών Silverstone Auctions στο περιθώριο της εκδήλωσης RAF Museum London Season Opener έβγαλε προς πώληση ένα αγωνιστικό Ford Focus WRC του 2001.

Οι συνολικές πωλήσεις της δημοπρασίας άγγιξαν τα 5 εκατ. λίρες Αγγλίας, ενώ σημειώθηκαν τρία παγκόσμια ρεκόρ δημοπρασίας, όπου ένα εξ αυτών ήταν το εν λόγω αγωνιστικό του Colin McRae. Το αυτοκίνητο έκλεψε την παράσταση και πουλήθηκε για £423.300 (€503.958), όταν η εκτιμώμενη τιμή πώλησης είχε ανακοινωθεί ότι θα κυμανθεί μεταξύ £300.000 και £350.000 (€360.000 και €420.000).

Με το συγκεκριμένο αγωνιστικό, ο Colin McRae -μαζί με τον Nicky Grist- κατέκτησε τρεις συνεχόμενες νίκες στο WRC την χρονιά εκείνη, στα rally Αργεντινής, Κύπρου και Ακρόπολις, χάνοντας τελικά το πρωτάθλημα από τον Richard Burns για μόλις δύο βαθμούς.

Η μάχη με τον Burns ήταν πραγματικά πολύ σκληρή και το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν ο McRae δεν εγκατέλειπε στον τελευταίο αγώνα του WRC το 2001, στο Rally της Μεγάλης Βρετανίας. Ο αείμνηστος Βρετανός δεν σκέφτηκε ποτέ την μάχη με προσοχή στο πρωτάθλημα και οδήγησε το εν λόγω αγωνιστικό flat-out από την πρώτη ειδική διαδρομή.

Κατάφερε αμέσως να ηγηθεί του αγώνα, αλλά δυστυχώς, ήταν τέτοιος ο ρυθμός του που τελικά τον οδήγησε στο λάθος και μια άκρως θεαματική έξοδο, παραδίδοντας έτσι τόσο τη νίκη στον αγώνα, όσο και το πρωτάθλημα στον Burns.

Μετά τον αγώνα, το αυτοκίνητο ανακατασκευάστηκε πλήρως από την εργοστασιακή ομάδα M-Sport Ford και χρησιμοποιήθηκε ξανά σε επιλεγμένους γύρους του WRC του 2002, πριν πουληθεί και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για αρκετά χρόνια στο βρετανικό πρωτάθλημα rally, BTRDA, από γνωστούς εθνικούς πρωταγωνιστές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...