Η κυβέρνηση Ντράγκι πήρε την απόφαση να μειώσει προσωρινά τους φόρους στα καύσιμα. Πρόκειται για μια “κυμαινόμενη μείωση”, η οποία θα συνδεθεί με την οικονομική κατάσταση, λόγω και των εξελίξεων στην Ουκρανία και των ανατιμήσεων της τελευταίας περιόδου.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, σε μια πρώτη φάση η τιμή της βενζίνης στην Ιταλία αναμένεται να μειωθεί κατά 10 με 15 λεπτά του ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, η κίνηση αυτή καθίσταται δυνατή χάρη και στα αυξημένα έσοδα του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης από τις εισπράξεις του ΦΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες, η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα την εξακρίβωση των αιτίων της αύξησης της τιμής των καυσίμων, τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Η έρευνα αυτή έχει ως στόχο την εξακρίβωση των αιτίων της συνεχούς ανοδικής πορείας των τιμών πώλησης των καυσίμων και τον εντοπισμό τυχόν υπευθύνων,

έκανε γνωστό η εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας, με τον Τσινγκολάνι να είχε χαρακτηρίσει τις περασμένες ημέρες αδικαιολόγητες τις συγκεκριμένες αυξήσεις, κάνοντας λόγο για “τεράστια απάτη σε βάρος των επιχειρήσεων και των πολιτών της χώρας”.