Σήμερα, στις 21:30, η Lotus θα αποκαλύψει το πρώτο SUV στην ιστορία της, το οποίο παράλληλα θα είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, μετά την Evija. Ωστόσο, κάποιος βιαστικός διέρρευσε μερικές επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου (χαμηλής ανάλυσης), αποκαλύπτοντας μας την εμφάνιση του ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση του Eletre.

Το μοντέλο αναμένεται να έχει παρόμοιο μέγεθος με την Porsche Cayenne, και βασίζεται στην Premium πλατφόρμα της εταιρίας, μια από τις 4 που ανακοίνωσε η Lotus τον Απρίλιο του 2021. Το βρετανικό ηλεκτρικό SUV θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, ενώ θα προσφέρεται με μπαταρίες χωρητικότητας από 92 έως 120 kWh, με το σύστημα φόρτισης να υποστηρίζει 800V.

Το αυτοκίνητο φέρει αισθητήρα LiDAR στην κορυφή του παρμπρίζ, και κάμερες αντί για συμβατικούς εξωτερικούς καθρέφτες. Η θύρα φόρτισης είναι τοποθετημένη στο αριστερό μπροστινό φτερό και πιθανότατα να έχεις ήδη προσέξει ότι το νέο μοντέλο της Lotus διαθέτει pop-up χειρολαβές. Τέλος, το αυτοκίνητο έχει ενεργή αεροδυναμική και στο εσωτερικό του συναντάμε αναδιπλούμενη οθόνη και δερμάτινες επενδύσεις.

Η παραγωγή του θα γίνεται στη Κίνα και θα προσφέρεται με 2 ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν περίπου 600-700 άλογα, με την μπαταρία του 800V να είναι χωρητικότητας έως και 120 kWh, υποστηρίζοντας ταχυφόρτιση.